to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

7:37 | 31.07.2018

Διεθνή

ΗΠΑ: Δεν θα καταυλιστούν ανήλικοι μετανάστες σε στρατιωτικές βάσεις

Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε δώσει διαταγή στο υπουργείο Άμυνας να διαθέσει, εάν απαιτείτο, στο υπουργείο Υγείας κτίρια ή εγκαταστάσεις για να καταυλίζονται μετανάστες, ενόψει της ανέγερσης νέων εγκαταστάσεων.


Δεν είναι απαραίτητο, προς το παρόν, να χρησιμοποιηθούν στρατιωτικές βάσεις για να καταυλιστούν παιδιά μεταναστών που μπήκαν παράτυπα στις ΗΠΑ, γνωστοποίησε τη Δευτέρα το αμερικανικό υπουργείο Υγείας, στο οποίο ανήκει η αρμοδιότητα για αυτά.

Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε δώσει διαταγή στο υπουργείο Άμυνας να διαθέσει, εάν απαιτείτο, στο υπουργείο Υγείας κτίρια ή εγκαταστάσεις για να καταυλίζονται μετανάστες, ενόψει της ανέγερσης νέων εγκαταστάσεων.

Το υπουργείο Υγείας ζήτησε κατόπιν από το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ να διακριβώσει αν και πού υπήρχε δυνατότητα να διατεθούν έως και 20.000 κλίνες προσωρινά για ανήλικους μετανάστες, σε στρατιωτικές βάσεις. Επελέγησαν τέσσερις βάσεις: τρεις στο Τέξας και μία στο Άρκανσο.

«Δεν χρειαζόμαστε αυτές τις κλίνες», διαβεβαίωσε πάντως το Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, ο Μαρκ Γουέμπερ.

Πάνω από 2.300 παιδιά είχαν, μέσα σε μερικές εβδομάδες, χωριστεί από τους γονείς τους κι είχαν διασκορπιστεί σε όλη τη χώρα, σε κέντρα υποδοχής που διαχειριζόταν το υπουργείο Υγείας, στο πλαίσιο της πολιτικής της «μηδενικής ανοχής» της κυβέρνησης του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ έναντι της παράτυπης μετανάστευσης.

Αντιμέτωπος με παγκόσμια κατακραυγή, ο πρόεδρος Τραμπ έβαλε τέλος την 20ή Ιουνίου στον συστηματικό διαχωρισμό γονιών και παιδιών στα σύνορα.

Πολλές εκατοντάδες παιδιά επανενώθηκαν έκτοτε με τους γονείς τους. Το υπουργείο Υγείας των ΗΠΑ ανέφερε ότι κάνει εξετάσεις DNA για να επαληθεύσει τις ταυτότητες αυτών που μένουν.

Συνολικά, περίπου 11.800 ανήλικοι κρατούνται ακόμη από τις αμερικανικές αρχές, μετά την παράνομη διέλευση των συνόρων της χώρας με το Μεξικό και τη σύλληψή τους. Εξ αυτών, σχεδόν το 80% είναι έφηβοι που έφθασαν στις ΗΠΑ μαζί με τους γονείς τους.

 
ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)