to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:07 | 20.02.2016

Διεθνή

Μετά από 43 χρόνια στην απομόνωση: Απελευθερώθηκε ο ακτιβιστής των Μαύρων Πανθήρων Αλ. Γούντφοξ

Ο Woodfox, αγωνιστής από τους Μαύρους Πάνθηρες, είναι ο τελευταίος από τους τρεις κρατούμενους που ήταν γνωστοί ως "Angola Three", οι οποίοι ήταν 4 δεκαετίες φυλακισμένοι - ο καθένας σε ένα μικροσκοπικό κελί - για ένα φόνο δεσμοφύλακα που ποτέ δεν διέπραξαν


Όπως αναφέρει στο facebook ο Richard Reilly :«Μετά από 43 χρόνια στην απομόνωση, ο αγωνιστής από τους Μαύρους Πάνθηρες Albert Woodfox είναι επιτέλους ελεύθερος.

Ο Woodfox είναι ο τελευταίος από τους τρεις κρατούμενους που ήταν γνωστοί ως "Angola Three", οι οποίοι ήταν 4 δεκαετίες φυλακισμένοι - ο καθένας σε ένα μικροσκοπικό κελί - για ένα φόνο που ποτέ δεν διέπραξαν. Σε μια εποχή που εφαρμόζεται η εξαίρεση δικαιωμάτων εξαιτίας του φόβου για "τρομοκρατία", είναι καλό να θυμόμαστε την εκδικητική φύση του κράτους και της δικαιοσύνης». Οι άλλοι δύο καταδικασμένοι, ο Ρόμπερτ Κινγκ και ο Χέρμαν Ουάλας, απελευθερώθηκαν το 2001 και το 2013 αντίστοιχα.

Ο Άλφρεντ Γούντφοξ καταδικάστηκε το 1972 για τη δολοφονία ενός δεσμοφύλακα. Από τότε, πέρασε 43 ολόκληρα χρόνια στην απομόνωση, μέχρι τελικά να αφεθεί ελεύθερος, αφού δέχθηκε, δεχόμενος «ελαφρύτερο» κατηγορητήριο  Ο 69χρονος σήμερα Γούντφοξ πέρασε την πύλη των φυλακών στη Λουιζιάνα και δήλωσε ότι το πρώτο πράγμα που θέλει να κάνει είναι να επισκεφθεί τον τάφο της μητέρας του. Τότε δεν του είχε δοθεί άδεια να πάει στην κηδεία της.


Οι δικηγόροι του είπαν στα Μέσα Ενημέρωσης ότι ο πελάτης τους περνούσε 23 από τις 24 ώρες της ημέρας στην απομόνωση.  «Παρόλο που στόχος μου ήταν να αποδείξω την αθωότητά μου σε μια νέα δίκη, λόγοι υγείας αλλά και το προχωρημένο της ηλικίας με ανάγκασαν να αποδεχθώ αυτό το νομικό δρόμο» δήλωσε ο 69χρονος, εκφράζοντας την ελπίδα ότι το θέμα κλείνει οριστικά εδώ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)