to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:37 | 13.05.2020

Διεθνή

ΗΠΑ: Αλματώδης αύξηση των θανάτων, προειδοποιήσεις για την άρση της καραντίνας

Η ισχυρότερη οικονομία του πλανήτη καταγράφει, πέραν του υψηλότερου αριθμού νεκρών, τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 (σχεδόν 1,37 εκατ.) σε απόλυτες τιμές.


Αυξήθηκε αλματωδώς την Τρίτη ο ημερήσιος απολογισμός των θανάτων στις ΗΠΑ εξαιτίας της πανδημίας - έπειτα από δύο 24ωρα στη διάρκεια των οποίων ο αριθμός των νεκρών δεν υπερέβη τους 900. Σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει στον ειδικό ιστότοπο που έχει δημιουργήσει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς ακόμη 1.894 ασθενείς υπέκυψαν το περασμένο 24ωρο, με τον συνολικό αριθμό των θυμάτων να ανέρχεται σε 82.246, ενώ την Κυριακή και τη Δευτέρα οι ημερήσιοι απολογισμοί παρέμειναν κάτω από τους 1.000 θανάτους, για πρώτη φορά από τις αρχές του Απριλίου.

Η ισχυρότερη οικονομία του πλανήτη καταγράφει, πέραν του υψηλότερου αριθμού νεκρών, τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 (σχεδόν 1,37 εκατ.) σε απόλυτες τιμές.

Στις ΗΠΑ, τη χώρα που έχει υποστεί μακράν το βαρύτερο πλήγμα της πανδημίας, ο μέσος όρων 20 επιδημιολογικών μοντέλων που συνήγαγαν ερευνητές του πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης υποδεικνύει πως ο απολογισμός της πανδημίας ίσως ανέλθει σε 113.000 νεκρούς ως την 6η Ιουνίου.

Ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δεν κρύβει την ανυπομονησία του να επανέλθει στους φυσιολογικούς της ρυθμούς η αμερικανική οικονομία, ο επικεφαλής επιδημιολόγος του Λευκού Οίκου Δρ. Άνθονι Φάουτσι προειδοποίησε χθες, Τρίτη 12/5, για τις «πολύ σοβαρές» δυνητικές συνέπειες της βιαστικής άρσης των περιοριστικών μέτρων.

«Βρισκόμαστε στη σωστή κατεύθυνση, αλλά η σωστή κατεύθυνση επ’ ουδενί σημαίνει ότι έχουμε τον πλήρη έλεγχο αυτής της επιδημίας» είπε ο Δρ. Άνθονι Φάουτσι στη διάρκεια ακρόασής του μέσω βιντεοδιάσκεψης ενώπιον της αμερικανικής Γερουσίας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)