to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:28 | 26.01.2015

Διεθνή

ΗΠΑ: Ακυρώθηκαν τουλάχιστον 2.000 πτήσεις λόγω χιονοθύελλας

Πάνω από 2.000 πτήσεις ακυρώθηκαν σήμερα στις ΗΠΑ, καθώς μια χιονοθύελλα αναμένεται να σαρώσει μέσα στις επόμενες ώρες τις βορειοανατολικές πολιτείες της χώρας, κατά την οποία το ύψος του χιονιού ενδέχεται να φθάσει το 1 μέτρο.


Περισσότερες από 2.009 πτήσεις ματαιώθηκαν σήμερα από και προς τις ΗΠΑ, όπου υπήρξαν επίσης καθυστερήσεις σε 271 πτήσεις τις πρώτες πρωινές ώρες, διευκρίνισε ο ιστότοπος Flightaware.

H εθνική μετεωρολογική υπηρεσία εξέδωσε προειδοποίηση ότι σφοδρές χιονοπτώσεις θα πλήξουν τη Νέα Υόρκη και τη Βοστόνη, ενώ τα ακραία καιρικά φαινόμενα θα επεκταθούν έως την καναδική μεθόριο.

Ειδικότερα σήμερα αναμένονται χιονοπτώσεις κατά τις οποίες το ύψος του χιονιού ενδέχεται να φθάσει τα 5 έως 10 εκατοστά, ενώ αργότερα οι μετεωρολόγοι αναμένουν νέες χιονοπτώσεις και αύριο Τρίτη προειδοποιούν για επιδείνωση των φαινομένων με «σφοδρές» χιονοπτώσεις στη Βοστόνη και τη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με την εθνική μετεωρολογική υπηρεσία (NWS).

Το ύψος του χιονιού ενδέχεται να φθάσει τα 45 έως 60 εκατοστά από τη Νέα Υόρκη ως τη Βοστόνη, δηλαδή τα 80 εκατοστά στις ανατολικές περιοχές της Μασαχουσέτης. Χιονοπτώσεις αναμένεται να σημειωθούν και σε άλλες περιοχές, σύμφωνα με το NWS.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, που βρίσκεται σε επίσημη επίσκεψη στην Ινδία, ενημερώθηκε για τη σφοδρή κακοκαιρία που θα πλήξει τις βορειοανατολικές ΗΠΑ, ιδίως τη Νέα Υόρκη και την Ουάσιγκτον, γνωστοποίησε σήμερα ο Λευκός Οίκος.

«Αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου βρίσκονται σε επικοινωνία με τοπικούς αξιωματούχους κατά μήκος των ανατολικών ακτών προκειμένου να επιβεβαιώσουν ότι διαθέτουν τις απαραίτητες υποδομές προκειμένου να προετοιμαστούν και να αντιμετωπίσουν άμεσα τη χιονοθύελλα» δήλωσε ο Τζος Έρνεστ, εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου, κατά τη διάρκεια μια συνέντευξης τύπου στο Νέο Δελχί.

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο προειδοποίησε χθες για την άφιξη αυτού του κύματος κακοκαιρίας που θα ενδέχεται να είναι «πολύ πιθανόν μία από τις μεγαλύτερες χιονοθύελλες της ιστορίας σε αυτήν την πόλη».

Στη Νέα Υόρκη αναμένεται να πέσουν 60 και 90 εκατοστά χιονιού, διευκρίνισε ο ίδιος.
«Προετοιμαστείτε να ζήσετε κάτι το χειρότερο απ’ όσα μέχρι στιγμής έχουμε δει» επέμεινε ο ίδιος.
«Μην υποτιμήσετε αυτήν την χιονοθύελλα» πρόσθεσε ο ίδιος απευθύνοντας έκκληση στους Νεοϋορκέζους να παραμείνουν στα σπίτια τους.

«Οι κάτοικοι της Νέας Υόρκης δεν πρέπει να κυκλοφορήσουν στους δρόμους αύριο» τόνισε ο δήμαρχος που ανέφερε επίσης ότι τα σχολεία πιθανότατα θα παραμείνουν κλειστά αύριο.
Χθες το βράδυ πολλοί κάτοικοι της αμερικανικής μεγαλούπολης έσπευσαν ανήσυχοι στα σούπερ μάρκετ για να προμηθευτούν είδη πρώτης ανάγκης. Στη συνοικία Τσέλσι, στο κέντρο του Μανχάταν, ο κόσμος είχε σχηματιστεί μία ουρά στο πεζοδρόμιο καθώς ήθελαν να ψωνίσουν από ένα κατάστημα που βρίσκεται στην 6η Λεωφόρο.

Περισσότερα από 50 εκατομμύρια άνθρωποι στα βορειοανατολικά αναμένεται να επηρεαστούν από αυτήν την χιονοθύελλα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)