to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

23:41 | 30.09.2013

Διεθνή

ΗΠΑ: Ακυρώνεται λόγω πολιτικών πιέσεων το ντοκιμαντέρ για την Χίλαρι Κλίντον

Ακυρώνει ο βραβευμένος σκηνοθέτης Τσαρλς Φέργκιουσον τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ για την πρώην υπουργό Εξωτερικών και πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον, λέγοντας ότι οι πολιτικές πιέσεις είναι τόσο μεγάλες που ουσιαστικά καθιστούν αδύνατη τη δημιουργία της τηλεταινίας, η οποία επρόκειτο να προβληθεί το 2014 από τον «αέρα» του CNN.


Ο σκηνοθέτης βρήκε στόματα ερμητικά κλειστά, και τελικά φαίνεται πως αυτό το φιλμ δεν το ήθελε κανένας, ούτε οι Δημοκρατικοί, ούτε οι Ρεπουμπλικανοί.


Σε blog της Huffington Post ο Τσαρλς Φέργκιουσον εξηγεί ότι η πίεση από τους υποστηρικτές της Χίλαρι Κλίντον στο Δημοκρατικό Κόμμα ήταν τέτοια που πολλές πηγές δείλιαζαν να μιλήσουν.

«Όταν προσέγγισα ανθρώπους για συνεντεύξεις διαπίστωσα ότι κανένας, και εννοώ κανένας, δεν ενδιαφερόταν να με βοηθήσει να κάνουμε αυτό το φίλμ. Ούτε οι Δημοκρατικοί, ούτε οι Ρεπουμπλικανοί, και φυσικά κανένας που εργάζεται με τους Κλίντον, θέλει πρόσβαση στους Κλίντον ή ονειρεύεται μία θέση σε μία διακυβέρνηση Κλίντον» λέει ο σκηνοθέτης.

Ο Φέργκιουσον επισημαίνει ότι αποφάσισε τελικά ότι δεν μπορεί να δημιουργήσει ένα φιλμ για το οποίο δεν θα είναι περήφανος και συνεπώς ακυρώνει το όλο εγχείρημα -όχι εξαιτίας οποιασδήποτε πίεσης από το CNN, ακριβώς το αντίθετο, διευκρινίζει.

Το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα είχε προειδοποιήσει ότι θα μποϊκοτάρει τα ντιμπέιτ στο CNN εάν προβληθεί το ντοκιμαντέρ, το οποίο και εκλάμβαναν ως διαφήμιση στην Χίλαρι Κλίντον, η οποία δεν αποκλείεται να διεκδικήσει εκ νέου το χρίσμα των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ.

Οι Ρεπουμπλικανοί θα μποϊκοτάρουν και το δίκτυο NBC που προγραμματίζει να προβάλλει μία μίνι σειρά για την Χίλαρι Κλίντον -η οποία βρίσκεται στα αρχικά στάδια παραγωγής και θα έχει ως πρωταγωνίστρια στο ρόλο της Χίλαρι την ηθοποιό Νταιάν Λέιν.

In.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)