to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:14 | 14.10.2022

Διεθνή

ΗΠΑ: 15χρονος έφηβος ο ύποπτος για την ένοπλη επίθεση με πέντε νεκρούς στη Βόρεια Καρολίνα

Ένας έφηβος ηλικίας 15 ετών θεωρείται ως βασικός ύποπτος για την ένοπλη επίθεση που σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στη Βόρεια Καρολίνα, όπου σκοτώθηκαν πέντε άνθρωποι.


Ο ύποπτος ως δράστης της ένοπλης επίθεσης στο Ράλεϊ της Βόρειας Καρολίνας με 5 νεκρούς είναι έφηβος 15 ετών, ανακοίνωσε η αστυνομία της πόλης, διευκρινίζοντας ότι βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Τα θύματα είναι τρεις γυναίκες 52, 49 και 35 ετών, ένας 29χρονος αστυνομικός που ήταν εκτός υπηρεσίας και ένα 16χρονο αγόρι, ανέφερε η αρχηγός της αστυνομίας της πόλης, η Εστέλα Πάτερσον.

Ο δράστης τραυμάτισε άλλους δύο ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και έναν αστυνομικό ο οποίος πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Τραυματίστηκε επίσης μια 59χρονη γυναίκα που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο 15χρονος άνοιξε πυρ, για άγνωστους ακόμη λόγους, λίγο μετά τις 17.00 τοπική ώρα, στους δρόμους της συνοικίας Χέντιγχαμ. Οι αρχές κάλεσαν τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους ενώ αστυνομικοί εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό, που κράτησε ώρες, για τη σύλληψη του υπόπτου, τον οποίο εντόπισαν τελικά σε μια κατοικία, δίπλα σε ένα μονοπάτι περιπάτου. Μέχρι στιγμής είναι άγνωστο πώς προμηθεύτηκε το όπλο που χρησιμοποίησε.

Η Πάτερσον δεν κατονόμασε τον ύποπτο, ούτε διευκρίνισε πώς τραυματίστηκε. Δεν ήταν επίσης σε θέση να πει αν ο δράστης γνώριζε ή είχε κάποια σχέση με τα θύματά του.

Σήμερα το πρωί, οι δρόμοι της συνοικίας ήταν ακόμη αποκλεισμένοι από την αστυνομία και περιπολικά στάθμευαν έξω από πολλά σπίτια, σύμφωνα με τα πλάνα που μεταδόθηκαν από τοπικά τηλεοπτικά κανάλια.

H αρχηγός της αστυνομίας δήλωσε ότι οι πυροβολισμοί έγιναν σε έκταση πάνω από δύο μίλια. Ο ύποπτος πυροβόλησε εναντίον κάποιων από τα θύματα στους δρόμους μιας κατοικημένης γειτονιάς προτού διαφύγει προς το μονοπάτι Γκρηνγουέι,  όπου πυροβολήθηκαν περισσότερα θύματα.

Καθώς εκτυλίσσονταν οι πυροβολισμοί, ένα κοντινό δημοτικό σχολείο αποκλείστηκε και δύο κοινοτικά κέντρα εκκενώθηκαν προληπτικά, δήλωσε η Πάτερσον.

Οι μαζικοί πυροβολισμοί αποτελούν μόνιμο πρόβλημα στις ΗΠΑ. Περισσότεροι από 34.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε πυροβολισμούς στις ΗΠΑ το 2022, εκ των οποίων περισσότεροι από τους μισούς αυτοκτονώντας, σύμφωνα με τον ιστότοπο Gun Violence Archive.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)