to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:27 | 03.11.2013

Διεθνή

Ιορδανία: Εκκληση για βοήθεια στην αντιμετώπιση της εισροής προσφύγων από τη Συρία

Η χώρα έχει δεχθεί σχεδόν 600.000 πρόσφυγες από τη Συρία, γεγονός που οδηγεί στην εξάντληση των περιορισμένων πόρων της.


 
Ο βασιλιάς της Ιορδανίας Αμπντάλα Β’, η χώρα του οποίου έχει δεχθεί σχεδόν 600.000 πρόσφυγες από τη Συρία, απηύθυνε σήμερα νέα έκκληση για βοήθεια προς τη διεθνή κοινότητα, επισημαίνοντας ότι η παρουσία των προσφύγων «εξαντλεί» του περιορισμένους πόρους του βασιλείου.
«Η Ιορδανία έχει δεχθεί σχεδόν 600.000 πρόσφυγες από τη Συρία, γεγονός που οδηγεί στην εξάντληση των περιορισμένων πόρων της και αυξάνει την πίεση στις υποδομές μας», δήλωσε ο Αμπντάλα σε ομιλία του κατά την έναρξη της νέας περιόδου του κοινοβουλίου της χώρας.
 
«Αν η διεθνής κοινότητα δεν δράσει άμεσα για να μας βοηθήσει να υποστηρίξουμε αυτό το βάρος, επαναλαμβάνω ότι η Ιορδανία θα λάβει μέτρα για να προστατεύσει τα συμφέροντα και τον λαό της», υπογράμμισε ο βασιλιάς.
 
Η πλειονότητα των σύρων προσφύγων έχουν ζητήσει καταφύγιο στη βόρεια Ιορδανία, ενώ περισσότεροι από 130.000 ζουν στον καταυλισμό Ζαάταρι.
 
Το Αμάν έχει κάνει επανειλημμένα έκκληση για διεθνή βοήθεια για να αντιμετωπίσει το βάρος της αυξημένης εισροής προσφύγων, καθώς η χώρα υποφέρει από χρόνιες ελλείψεις σε ηλεκτρική ενέργεια και νερό. Η αύξηση των προσφύγων έχει επιπτώσεις και στην εκπαίδευση και τις κατοικίες.
 
Πρόσφατα, οι αρχές της Ιορδανίας ανακοίνωσαν ότι σκοπεύουν να αναδιοργανώσουν την αγορά εργασίας, ώστε να προσφέρουν δουλειά σε Ιορδανούς και να απελάσουν σχεδόν 6.000 «παράνομους» σύρους εργάτες.
 
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, περισσότεροι από 160.000 Σύροι εργάζονται στην Ιορδανία, την ώρα που το ποσοστό ανεργίας στη χώρα φτάνει περίπου το 14%.
 
 
Πηγή: AMΠE
 
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)