to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:23 | 21.11.2022

Κοινωνία

Ιωάννα Κολοβού: Η δημοσιογράφος καταγγέλλει ότι τη χτύπησαν αστυνομικοί κατά τη διαδικασία έξωσής της (βίντεο)

Σταμάτησε προσωρινά η διαδικασία έξωσης της δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού - Ανανεώνεται το «ραντεβού» αλληλεγγύης στις 4.30 σήμερα έξω από το σπίτι της Ιωάννας Κολοβού


Σταμάτησε προσωρινά η διαδικασία έξωσης της δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού, από το σπίτι της στου Ζωγράφου μετά από παρέμβαση πολιτών και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Όλγας Γεροβασίλη, του ΜέΡΑ25 Κρίτωνα Αρσένη και του ΚΚΕ Χρήστου Κατσώτη που βρέθηκαν στο σημείο.

Το φορτηγό της μεταφορικής έφυγε χωρίς να έχει αδειάσει το σπίτι, έχοντας βγάλει μόνο μερικά έπιπλα.

Νέα κινητοποίηση αλληλεγγύης με συμμετοχή αλληλέγγυων οργανώσεων, φορέων και κομμάτων θα πραγματοποιηθεί στις 4.30 το απόγευμα έξω από το σπίτι της Ιωάννας Κολοβού στην οδό Αβύδου 146 στα Άνω Ιλίσια.

------------------------------------------------

Απαράδεκτες εικόνες εκτυλίσσονται από νωρίς το πρωί στο σπίτι της δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού στα Άνω Ιλίσια.. Όπως η ίδια κατήγγειλε μιλώντας στο OPEN, κατά την επιχείρηση απομάκρυνσής της από το σπίτι της, αστυνομικοί έσπασαν την πόρτα με ηλεκτρικό πριόνι και την χτύπησαν. Σημειώνεται ότι η δημοσιογράφος έχασε το μοναδικό της σπίτι σε πλειστηριασμό.

Βίντεο - ντοκουμέντο από την πρωινή τρομοκρατική εισβολή στο σπίτι της Ιωάννας Κολοβού

Όπως φαίνεται παρακάτω, η συνταξιούχος διαμαρτύρεται αβοήθητη χωρίς κανένα αποτέλεσμα, τη στιγμή που η αστυνομία εισβάλλει στο σπίτι της. Άτομα που βρίσκονται στο σημείο προσπαθούν να συνδράμουν και να καταγγείλουν, αλλα η βαρβαρότητα και η παραβίαση της αστυνομίας συνεχίζονται. 

Σημειώνεται ότι η δημοσιογράφος έχασε το μοναδικό της σπίτι σε πλειστηριασμό.

ΚΟΛΟΒΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ

Αυτή την ώρα γίνονται διαπραγματεύσεις με την αστυνομία για την αναστολή της εκτέλεσης της έξωσης. Λίγο νωρίτερα  αστυνομικοί και δικαστικοί κλητήρες κάνουν καταγραφή των αντικειμένων που υπάρχουν στο σπίτι. Όπως η ίδια είπε δεν την αφήνουν να είναι παρούσα κατά την καταγραφή των αντικειμένων και της έδωσαν μόνο ένα ρούχο, τις δύο γάτες της και την έβγαλαν έξω από το σπίτι όπου ζει με τον γιό της. Μόλις πριν λίγη ώρα αναχώρησε απο το σημείο το φορτηγό με κάποια υπάρχοντα της.

«Λυπηρό γεγονός να βγάζουν στο σφυρί σπίτι οφειλετών για 15.000 ευρώ», δήλωσε η δικηγόρος της. Να σημειωθεί ότι η δημοσιογράφος χάνει τη μοναδική της κατοικία για χρέη 15.000 ευρώ σε πιστωτικές κάρτες.

Όπως η ίδια έχει δηλώσει ζει με μια σύνταξη 700 ευρώ. Όλους τους προηγούμενους μήνες είχε γίνει και πάλι προσπάθεια απομάκρυνσής της από το σπίτι της, όμως, με τη δυναμική συμμετοχή συναδέλφων της δημοσιογράφων αλλά και την παρουσία εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ, η έξωση δεν έγινε ενώ προχώρησαν δικαστικές διαδικασίες για την αναστολή εκτέλεσης της απόφασης.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΚΟΛΟΒΟΥ

Να σημειωθεί ότι έγινε προσπάθεια εξόφλησης των χρεών και επαναγορά του σπιτιού από τον νέο ιδιοκτήτη που το αγόρασε μέσω του fund που έκανε τον πλειστηριασμό αλλά χωρίς αποτέλεσμα όπως καταδεικνύει η σημερινή έξωση.

Στο σπίτι της Ιωάννας Κολοβού βρίσκεται ο διευθυντής της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο βουλευτής του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσιώτης και ο βουλευτής του ΜέΡΑ25 Κρίτων Αρσένης.

Στο σημείο βρέθηκε και η Όλγα Γεροβασίλη, γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ - ΚΑΤΣΙΩΤΗΣ

Ν. Ηλιόπουλος: Μία κυβέρνηση της οποίας τα μέλη χρωστούν 12 εκ., αφήνει πολίτη να χάσει το σπίτι του για 15.000 ευρώ

Το παραπάνω σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου της Κουμουνδούρου σε σημερινή του συνέντευξη.

«Σήμερα το πρωί ΕΚΑΜ και αστυνομία μπήκε στο σπίτι της συνταξιούχου δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού για να ολοκληρωθεί η διαδικασία του πλειστηριασμού. Προκαλεί οργή να βλέπει κανείς αστυνομικούς να σπάνε την πόρτα του σπιτιού ενός πολίτη που χάνει τους κόπους μιας ολόκληρης ζωής για χρέος 15.000 ευρώ στην τράπεζα», σημείωσε ειδικότερα, για να συνεχίσει λέγοντας:

«Μία κυβέρνηση της οποίας τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου χρωστούν πάνω από 12 εκ. ευρώ, μία κυβέρνηση που έχει Πάτσηδες για να παίρνουν τα σπίτια του κόσμου, είναι η ίδια κυβέρνηση που ψήφισε έναν πτωχευτικό με βάση τον οποίον για πρώτη φορά φέτος έχουμε 44.000 πλειστηριασμούς και οι πολίτες πτωχεύουν σαν να είναι εταιρείες, ένας πτωχευτικός που διογκώνει τη φτώχεια»

«Αυτό κάνει και ο προϋπολογισμός που καταθέτει η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Δεν αντιμετωπίζει την αισχροκέρδεια, δεν αντιμετωπίζει τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών, αλλά στηρίζει τους λίγους και ισχυρούς, αυτούς από τους οποίους εξαρτάται ο κ. Μητσοτάκης», συνέχισε.

Όλγα Γεροβασίλη: Σήμερα ξετυλίχθηκε μπροστά μας η υλοποίηση μιας πολύ άδικης απόφασης

Στην συγκέντρωση αλληλεγγύης ξω από το σπίτι της Ιωάννας Κολοβού βρέθηκε και η Όλγα Γεροβασίλη, η οποία ανέφερε πως «σήμερα ξετυλίχθηκε μπροστά μας η υλοποίηση μιας πολύ άδικης απόφασης σε βάρος μιας γυναίκας χαμηλοσυνταξιούχου δημοσιογράφου για χρέος σε κάρτα 10.000 ευρώ».

«Από τη μια η άδικη απόφαση την εποχή των «Πάτσηδων», την εποχή που τα «κοράκια» έχουν ορμίσει στους αδύναμους συμπολίτες μας. Από την άλλη ο τρόπος εκτέλεσης μια άδικης απόφασης που παραπέμπει σε καταδίωξη σκληρά ποινικού ατόμου», τονίζει με νόημα η ίδια και συνεχίζει περιγράφοντας πως «έσπασαν την πόρτα στις 07:00 το πρωί, μπούκαραν, χτύπησαν τη γυναίκα στο χέρι, δεν της επέτρεπαν να πάει στην τουαλέτα, ξεσηκώθηκε η πολυκατοικία, τα παιδιά που πήγαιναν σχολείο».

Την δήλωσή της ολοκληρώνει διαμηνύοντας ότι «αυτές είναι οι μέρες που ζούμε, σε ένα κράτος υποτίθεται ευνομούμενο, ένα κράτος που υποτίθεται ότι προστατεύει τα δικαιώματα των ανθρώπων που πλήττονται. Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του».

Δήλωση του βουλευτή του ΚΚΕ Χρήστου Κατσώτη, ο οποίος βρέθηκε το πρωί στο διαμέρισμα που δικαστικός επιμελητής με συνοδεία αστυνομικών έσπασαν την πόρτα για να πετάξουν έξω τη γυναίκα!

«Το ξεσπίτωμα και την αγριότητα σε βάρος μιας χαμηλοσυνταξιούχου κατήγγειλε ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ & βουλευτής του ΚΚΕ, που πήγε στο διαμέρισμα όπου σήμερα το πρωί δικαστικός επιμελητής με συνοδεία αστυνομικών έσπασαν την πόρτα για να πετάξουν έξω τη γυναίκα! Επί τόπου έκανε παρέμβαση στους αρμόδιους υπουργούς, ενώ προκλητική ήταν η στάση του δικαστικού επιμελητή που ζητούσε τον σεβασμό του νόμου, δηλαδή του νομοθετικού πλαισίου που διαμόρφωσαν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ σε βάρος της λαϊκής κατοικίας. Σεβόμαστε τον άνθρωπο, ο νόμος είναι άδικος», τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ.

Ο Χρήστος Κατσώτης, είχε, μάλιστα, συνομιλία με τον δικαστικό επιμελητή, στην οποία τόνισε την αγριότητα με την οποία συνέβη η επιχείρηση στο σπίτι της δημοσιογράφου, αλλά και την υποκρισία της κυβέρνησης που τη στιγμή που μιλάει για «ευάλωτες ομάδες», ξεσπιτώνει με βαρβαρότητα μία χαμηλοσυνταξιούχο γυναίκα.

ΕΣΗΕΑ: Μήνυμα συμπαράστασης στην Ιωάννα Κολοβού

Η ΕΣΗΕΑ με ανακοίνωσή της, δηλώνει την αλληλεγγύη της και τη συμπαράσταση της στη συνάδελφο δημοσιογράφο, Ιωάννα Κολοβού. 

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει «η συνάδελφος είναι μία από τους εκατοντάδες δημοσιογράφους, που έχουν περιέλθει σε τρομερά δεινή θέση την τελευταία δεκαετία, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που χτύπησε ανελέητα όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ».

Αναλυτικά, η ανακοίνωσή της ΕΣΗΕΑ:

«Εκφράζουμε για μία ακόμη φορά την αμέριστη συμπαράστασή μας στη συνάδελφο Ιωάννα Κολοβού, που έχασε το μοναδικό της σπίτι για οφειλή ύψους 15.000 ευρώ!

Η συνάδελφος είναι μία από τους εκατοντάδες δημοσιογράφους, που έχουν περιέλθει σε τρομερά δεινή θέση την τελευταία δεκαετία, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που χτύπησε ανελέητα όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ.

Δυστυχώς, τα αποτελέσματα της ανεργίας και της ανέχειας, που ξεκίνησαν με το κλείσιμο εφημερίδων ήδη πριν το 2009, τώρα κορυφώνονται, με τους πλειστηριασμούς των ακίνητων περιουσιακών στοιχείων για χρέη, επειδή οι οφειλέτες έχουν πραγματική αδυναμία να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο δηλώνει ότι θα σταθεί αρωγός στη συνάδελφο Ιωάννα Κολοβού προκειμένου να αντιμετωπίσει τη δύσκολη αυτή κατάσταση»

ΜέΡΑ25: Απαράδεκτες οι εισβολές της ΕΛ.ΑΣ. στα σπίτια των πολιτών για εξώσεις υπέρ των αρπακτικών - Ιωάννα Κολοβού δεν είσαι μόνη!

Το σπάσιμο της πόρτας σου ξημερώματα. Η εισβολή πάνοπλων αστυνομικών στο σπίτι σου. Το να σε πετάνε με τη βία έξω απ’ το σπίτι σου μην αφήνοντάς σε να πάρεις ούτε τα προσωπικά σου αντικείμενα, με την αστυνομία σε ρόλο ιδιωτικού σεκιούριτι των κερδοσκοπικών funds.

Σκηνές από τις σκοτεινότερες δυστοπίες που χτίσανε τα αυταρχικότερα των καθεστώτων, θα είναι το παρόν και το μέλλον για μεγάλο μέρος της κοινωνίας που καταδικάζεται στον καφκικό εφιάλτη να έχει κεφαλαιοποιήσει με το υστέρημά της τις καταχρεωμένες Τράπεζες, για να τους παίρνουν αυτές μετά το σπίτι πουλώντας τα χρέη τους σε κόκκινα funds.  Σήμερα συνέβη στη δημοσιογράφο Ιωάννα Κολοβού. Στο πλευρό της Ιωάννας βρέθηκε πλήθος κόσμου, μέλη του ΜέΡΑ25 και ο Βουλευτής του κόμματος Κρίτων Αρσένης. Δεν μπορεί, όμως, η μοίρα των ανθρώπων να επαφίεται στην ετοιμότητα των αλληλέγγυων.

Το ΜέΡΑ25 από το 2019 θέτει μετ' επιτάσεως το ζήτημα των κόκκινων δανείων προτείνοντας την δημιουργία δημόσιας εταιρείας διαχείρισης με έναν μηχανισμό που θα προστατεύει αποτελεσματικά τα σπίτια και τα μαγαζιά του κόσμου και καταγγέλλοντας τις πολιτικές των μνημονιακών Κυβερνήσεων, τόσο του ΣΥΡΙΖΑ που θέσπισε τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και το ιδιώνυμο έναντι όσων αγωνίζονται κατά των πλειστηριασμών, όσο και της ΝΔ που θέσπισε τον "Ηρακλή" με 23 δις εγγυήσεις του ελληνικού δημοσίου.

Απέναντι σε αυτή την πολιτική, την οποία υπηρετεί σήμερα με τον πιο βάρβαρο τρόπο η Μητσοτάκης Α.Ε. για χάρη της ντόπιας και ξένης παρασιτικής ολιγαρχίας, μια πολιτική που υπαγορεύτηκε από την τρόικα, αλλά σήμερα που υποτίθεται πως βγήκαμε από τα μνημόνια και την ενισχυμένη εποπτεία -όπως διατείνεται το μνημονιακό τόξο- δεν αναιρείται, με πάνοπλους αστυνομικούς να καλούνται να παίξουν τον ρόλο των ιδιωτικών σεκιούριτι των αρπακτικών, πρέπει να δημιουργήσουμε το κοινωνικό εκείνο τείχος που θα την αποτρέψει.

Πηγή: Αυγή

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)