to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

"Internet of Things: Evolution in Action" - Συνέδριο της εφημερίδας "Ναυτεμπορική"

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 2ο Συνέδριο «Internet of Things: Evolution in Action» της εφημερίδας «Ναυτεμπορική» σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.


 Τις εργασίες του συνεδρίου άνοιξε ο γενικός διευθυντής της εφημερίδας, Γιάννης Περλεπές, ο οποίος τόνισε το ρόλο και τη σημασία της διαχείρισης των Big Data στο κρίσιμο θέμα της προστασίας των δεδομένων, καθώς και την προστιθέμενη αξία των εφαρμογών IoT, τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για τους καταναλωτές.

 

Στη συνέχεια η Βάλια Καϊμάκη, ειδική σύμβουλος στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης, υπογράμμισε την απόφαση της κυβέρνησης να στρέψει πιο αποφασιστικά την προσοχή της Πολιτείας στην τεχνολογία, με την ίδρυση του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής. Επιπλέον σημείωσε ότι η χώρα έχει καθυστερήσει σημαντικά στην υιοθέτηση των νέων τεχνολογιών, καθώς βρίσκεται στην 26η θέση ανάμεσα στις 28 χώρες της ΕΕ στην ψηφιακή οικονομία για το 2016, ενώ παράλληλα υστερεί και στη συνδεσιμότητα μεταξύ ανθρώπων και κεφαλαίου στις νέες τεχνολογίες.

 

Η κυρία Καϊμάκη, αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη βελτίωσης της πρόσβασης σε υπηρεσίες και της αξιοποίησης της ψηφιακής διακυβέρνησης, ενώ έκανε αναφορά και στο εθνικό σχέδιο ευρυζωνικής πρόσβασης επόμενης γενιάς, το οποίο αφορά έργα άνω των 400 εκατομμυρίων ευρώ. Σημείωσε ακόμα τη σημασία της προστασίας των δεδομένων, ενώ μίλησε και για τη συμφωνία ΕΕ-ΗΠΑ στην ανταλλαγή δεδομένων.

 

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Κώστας Θεοδωρόπουλος, διευθύνοντας σύμβουλος της Zelitron και διευθυντής ανάπτυξης προϊόντων και καινοτομίας της Vodafone, αναφέρθηκε στους τρόπους που οι τεχνολογίες IoT μπορούν να μεταμορφώσουν μια επιχείρηση. Σημείωσε επίσης ότι η υιοθέτηση μίας ή περισσοτέρων εφαρμογών IoT δεν διαφοροποιεί από μόνη της ανταγωνιστικά μια επιχείρηση, εάν οι εφαρμογές αυτές δεν ενσωματωθούν σε όσο το δυνατόν περισσότερα στάδια της λειτουργίας μιας επιχείρησης.

 

Από την πλευρά του, ο διευθυντής έρευνας στο Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών (ΕΠΙΣΕΥ) του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Άγγελος Αμδίτης, ανέφερε ότι οι επενδύσεις που αναμένονται πάνω στις τεχνολογίες IoT, εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουν τα 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια το 2020, ιδιαίτερα σε τομείς όπως οι «έξυπνες μεταφορές», η υγεία και οι «έξυπνες πόλεις». Ο ίδιος πρόσθεσε ακόμα, ότι στο μέλλον αναμένεται να υπάρχει μια ενοποίηση των πλατφορμών και μια ενοποιημένη διακυβέρνηση, τόνισε ωστόσο πως όλα τα παραπάνω κάνουν ακόμα πιο επιτακτικό το θέμα της «κυβερνο-ασφάλειας» και της προστασίας των προσωπικών δεδομένων.

 

Το συνέδριο έκλεισε με την ενότητα για το «ρόλο των startups στο μετασχηματισμό μέσω των IoT τεχνολογιών», καθώς επίσης και των δυνατοτήτων και πρακτικών χρηματοδότησής τους, αλλά και της δραστηριοποίησής τους σε νέες αγορές του εξωτερικού.

(πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)