to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:17 | 10.05.2022

Κοινωνία

Το Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς δίνει τον λόγο στους νέους και στις νέες, την Τρίτη 10/5

Το ΙΝΠ συζητάει με αφορμή την έρευνα «Νεολαία: Συνήθειες, αντιλήψεις και πολιτική συμπεριφορά», όπου μια ομάδα νέων ανθρώπων σχολιάζουν -ως οι άμεσα ενδιαφερόμενοι και ενδιαφερόμενες- μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά ευρήματα της έρευνας αυτής, και συζητούν με τη διευθύντρια του ΙΝΠ και τον επικεφαλής πολιτικών ερευνών της Prorata Τρίτη 10 Μαΐου 2022, 7.00 μ.μ.


Μια διαφορετική εκδήλωση διοργανώνει την Τρίτη 10 Μαΐου 2022, στις 7.00 μ.μ. στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης  το Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς, με αφορμή την πρόσφατη δημοσίευση της ετήσιας έρευνας Νεολαία. Συνήθειες, αντιλήψεις και πολιτική συμπεριφορά, που πραγματοποιεί από το 2020 σε συνεργασία με την εταιρία Prorata.

 

• Δείτε την έρευνα εδώ

                   

Μια ομάδα νέων ανθρώπων, που πηγαίνουν στο σχολείο, σπουδάζουν ή εργάζονται στη χώρα μας, σχολιάζουν -ως οι άμεσα ενδιαφερόμενοι και ενδιαφερόμενες- μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά ευρήματα της έρευνας αυτής, και συζητούν με τη διευθύντρια του ΙΝΠ και υπεύθυνη για το σχεδιασμό και την ανάλυση της έρευνας, Δανάη Κολτσίδα, και τον επικεφαλής πολιτικών ερευνών της Prorata, Άγγελο Σεριάτο.

Όπως αναφέρεται από τους διοργανωτές: "Ο σκοπός μας είναι, μέσα από τη συζήτηση αυτή, να φωτίσουμε και να εμπλουτίσουμε τη μεγάλη εικόνα που μας δίνουν τα ποσοτικά στατιστικά στοιχεία της έρευνας, με τις προσωπικές εμπειρίες, βιώματα και οπτικές που θα μοιραστούν μαζί μας οι ίδιοι οι νέοι και οι νέες: για την καθημερινότητα και τις συνήθειές τους, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, τις αγωνίες αλλά και τα όνειρά τους για το μέλλον, για την κοινωνία και τα μεγάλα διλήμματα της εποχής μας, για τον τρόπο που ενημερώνονται, για τις ιδέες τους, την πολιτική, τον συνδικαλισμό, τα κόμματα, αλλά τη δική τους εικόνα για τη συλλογική δράση και διεκδίκηση".

 

Θα υπάρχει παράλληλα livestreaming μέσω του καναλιού του ΙΝΠ στο YouTube. Περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σύντομα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)