to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

7:45 | 17.12.2014

Πολιτική

Σήμερα η ομιλία του Ε. Τραβέρσο στη μνήμη του Ν. Πουλαντζά

Σήμερα Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014, ώρα 7.00 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ινστιτούτου GOETHE (Ομήρου 14-16) το Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς, διοργανώνει στην Αθήνα την όγδοη ετήσια διάλεξη στη μνήμη του Νίκου Πουλαντζά με ομιλητή τον Έντσο Τραβέρσο (Enzo Traverso).


Αναλυτικά:

Όγδοη Ετήσια διάλεξη στη μνήμη του Νίκου Πουλαντζά

Ομιλητής

Έντσο Τραβέρσο

Καθηγητής Ιστορίας, Πανεπιστήμιο Κορνέλ, Νέα Υόρκη (ΗΠΑ)

Αναμνήσεις από το μέλλον: Οι πολιτικές χρήσεις του παρελθόντος

Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014,

ώρα 7.00 μ.μ

Αίθουσα εκδηλώσεων Ινστιτούτου GOETHE, Αθήνα (Ομήρου 14-16)


 

Τον ομιλητή και το έργο του θα παρουσιάσει ο Σταύρος Κωνσταντακόπουλος,

επίκουρος καθηγητής Πολιτικής Θεωρίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Στις 17 Δεκεμβρίου το Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς, διοργανώνει στην Αθήνα την όγδοη ετήσια διάλεξη στη μνήμη του Νίκου Πουλαντζά με ομιλητή τον Έντσο Τραβέρσο (Enzo Traverso).

O Έντσο Τραβέρσο γεννήθηκε το 1957 στο Πιεμόντε της Ιταλίας. Σπούδασε Ιστορία στο πανεπιστήμιο της Γένοβας και ολοκλήρωσε το διδακτορικό του το 1989 στην Ανώτατη Σχολή Κοινωνικών Επιστημών υπό την εποπτεία του Μικαέλ Λεβί. Από το 1989 έως το 1991 εργάστηκε στο Διεθνές Ινστιτούτο για την Έρευνα και την Εκπαίδευση (iiRE) και ακολούθως στη Βιβλιοθήκη της Σύγχρονης Διεθνούς Τεκμηρίωσης (BDiC) του πανεπιστημίου της Ναντέρ. Έχει διατελέσει καθηγητής πολιτικής επιστήμης στο πανεπιστήμιο Ζυλ Βερν της Αμιένης καθώς και επισκέπτης καθηγητής σε διάφορα πανεπιστήμια της Ευρώπης και της Αμερικής, μεταξύ άλλων και στο Ελεύθερο πανεπιστήμιο του Βερολίνου. Από το 2013 είναι καθηγητής ανθρωπιστικών επιστημών στο πανεπιστήμιο Κορνέλ των ΗΠΑ.

Tα βιβλία του έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, ισπανικά, καταλανικά, ιταλικά, γερμανικά, ελληνικά και ιαπωνικά. Έχει ασχοληθεί εκτενώς με το ζήτημα του Ολοκαυτώματος, του ολοκληρωτισμού και του εθνικού ζητήματος. Από τα έργα του στα ελληνικά έχουν μεταφραστεί τα εξής: Οι ρίζες της Ναζιστικής βίας. Μια ευρωπαϊκή γενεαλογία, Εκδόσεις του Εικοστού Πρώτου, Αθήνα 2013 (μτφ. Νίκου Κούρκουλου), Δια Πυρός και Σιδήρου. Περί του ευρωπαϊκού εμφυλίου πολέμου 1914-1945, Εκδόσεις του Εικοστού Πρώτου, Αθήνα 2013 (μτφ Γιάννη Ευαγγέλου).

(θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση)

Ζωντανή αναμετάδοση από την ιστοσελίδα του Ινστιτούτου www.poulantzas.gr


 

Φωτογραφία

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)