to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:12 | 13.09.2012

Διεθνή

Innocense of Muslims: η ταινία που ξεσηκώνει τους φανατικούς μουσουλμάνους (βίντεο)

Με μυστήριο να καλύπτει την πραγματικη ταυτότητα των δημιουργών της, η ταινία έχει ξεσηκώσει πλήθος διαμαρτυριών και διαδηλώσεων στον αραβικό κόσμο, που μεταξύ άλλων είχαν ως αποτέλεσμα και τον θάνατο τεσσάρων υπαλλήλων στην πρεσβεία των ΗΠΑ στη Λιβύη.




Δείτε αποσπάσματα από την ταινία

Πληθαίνουν οι διαδηλώσεις που πυροδότησε η παρουσίαση μιας ταινίας που θεωρείται πως προσβάλει τους Μουσουλμάνους. Ως παραγωγός και σκηνοθέτης του φιλμ, που έχει τίτλο «Innocence of Muslims» («Η αθωότητα των Μουσουλμάνων»), φέρεται κάποιος "Sam Bacile" από την Καλιφόρνια των ΗΠΑ, που αρχικά θεωρείτο πως είναι ένας 52χρονος ισραηλινός μεσίτης Ωστόσο, οι ισραηλινές αρχές διέψευσαν ότι υπάρχει ισραηλινός πολίτης με αυτό το όνομα, ούτε επιβαιώνεται η ύπαρξη ανθρώπου με αυτό το όνομα στην Καλιφόρνια. Ο Steve Klein, που εμφανίζεται ως σύμβουλος του Bacile, αλλά ελέγχεται η αξιοπιστία όσων λέει, ισχυρίστηκε μιλώντας σε δημοσιογράφο ότι ο Bacile δεν είναι αληθινό πρόσωπο αλλά ψευδώνυμο για 15 Κόπτες και Ευαγγελιστές Χριστιανούς από χώρες όπως η Συρία, η Τουρκία, το Πακιστάν και η Αίγυπτος.

Η τουλάχιστον αμφίβολης ποιότητας ταινία μοιάζει σαν να φτιάχτηκε ακριβώς για να προκαλέσει αντιδράσεις, με σκηνές όπως εκείνη όπου ο Μωάμεθ εμφανίζεται να μιλά σε έναν γάιδαρο, τον οποίο αποκαλεί «το πρώτο μουσουλμανικό ζώο» και μετά φιλά μια ελαφρά ντυμένη γυναίκα. Να σημειωθεί πως οι οι τεχνικοί και οι  ηθοποιοί που συμμετείχαν στο Innocence of Muslims έχουν δηλώσει πως εξαπατήθηκαν όσον αφορά το περιεχόμενο και το σκοπό της ταινίας.


Διαβάστε ακόμα:

Τι γράφει η αγγλική έκδοση της Wikipedia για την ταινία και το μυστήριο πίσω από τους δημιουργούς της.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)