to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:19 | 03.11.2015

Διεθνή

Ινδονησία: Σε φυλάκιση δυόμιση μηνών καταδικάστηκαν 2 Βρετανοί δημοσιογράφοι

Δύο Βρετανοί δημοσιογράφοι, που συνελήφθησαν τον Μάιο στην Ινδονησία επειδή αποπειράθηκαν να γυρίσουν ένα ντοκιμαντέρ για την πειρατεία χωρίς να έχουν τις κατάλληλες θεωρήσεις διαβατηρίου για μια δημοσιογραφική δουλειά, καταδικάστηκαν σήμερα σε φυλάκιση δυόμιση μηνών και αναμένεται να αφεθούν σύντομα ελεύθεροι.


Ο 32χρονος Νιλ Μπόνερ και η 31χρονη Ρεμπέκα Πρόσερ "κρίθηκαν ένοχοι ότι ως ξένοι πολίτες παραβίασαν τη νομοθεσία περί αδειών παραμονής. Τους καταδικάζουμε και τους δύο σε φυλάκιση δύο μηνών και 15 ημερών", δήλωσε ο Ουαχίου Πρασέτιο Ουιμπόουο πρόεδρος του δικαστηρίου της περιοχής του Μπατάμ, ενός νησιού στο δυτικό τμήμα της Ινδονησίας.

Οι δύο Βρετανοί διέθεταν τουριστική βίζα ενώ θα έπρεπε να διαθέτουν δημοσιογραφική βίζα για να ασκήσουν το επάγγελμά τους στη χώρα, σύμφωνα με την ινδονησιακή νομοθεσία.

Αυτοί έφτασαν το Μάιο στη χώρα για να γυρίσουν ένα ντοκιμαντέρ για τον οίκο παραγωγής Wall to Wall με χρηματοδότηση από την αμερικανική εταιρεία National Geographic και είχαν προσλάβει αρκετούς Ινδονήσιους για να παίξουν σε σκηνή σε ένα δεξαμενόπλοιο στο οποίο εισβάλει μια ομάδα πειρατών ενώ αυτό βρίσκεται στα Στενά της Μάλακα, ανάμεσα στη Μαλαισία, τη Σιγκαπούρη και την Ινδονησία. Πλοία που πλέουν στην περιοχή αυτή καταλαμβάνονται συχνά από πειρατές. Μάλιστα πέρυσι αυξήθηκε ο αριθμός των επιθέσεων αυτού του είδους.

Έπειτα από καταγγελία που έγινε στις αρχές, οι δύο Βρετανοί συνελήφθησαν από το ινδονησιακό πολεμικό ναυτικό. Οι δύο δημοσιογράφοι κρατήθηκαν για περισσότερο από πέντε μήνες από τις υπηρεσίες μετανάστευσης και ως εκ τούτου αναμένεται να αφεθούν γρήγορα ελεύθεροι.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)