to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:38 | 02.03.2015

Διεθνή

Ινδονησία: Δεν θα αποφύγουν την εκτέλεση δύο Αυστραλοί θανατοποινίτες

Μίνι κρίση στις σχέσεις των δύο χωρών


Η επίσκεψη του υπουργού Εμπορίου της Αυστραλίας Άντριου Ρομπ στην Ινδονησία, επικεφαλής μεγάλης επιχειρηματικής αποστολής αναβλήθηκε «σιωπηρά», καθώς φαίνεται ότι ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για την εκτέλεση της θανατικής ποινής των Αυστραλών 'Αντριου Τσαν και Μιουράν Σουκουμαράν.

Την ίδια στιγμή οι επενδύσεις αυστραλιανών εταιριών στην Ινδονησία καθυστερούν λόγω του φόβου κυρώσεων αλλά και επιπτώσεων εξ αιτίας των εκτελέσεων.

Το 2014 ο 'Αντριου Ρομπ είχε δηλώσει ότι στόχος του ήταν η Ινδονησία με τα 250 εκατομμύρια πληθυσμό και γειτονική χώρα με την Αυστραλία να γίνει μια από τις πιο σημαντικές αγορές για τις επιχειρήσεις της χώρας του. Στο πλαίσιο αυτό, είχε προγραμματιστεί και η επίσκεψη της επιχειρηματικής αποστολής που ακυρώθηκε.

Παρά τις διεθνείς εκκλήσεις και τις επανειλημμένες προσπάθειες της αυστραλιανής κυβέρνησης να μεταπείσει τον πρόεδρο της Ινδονησίας να επιβάλει ελαφρύτερη ποινή στους δύο Αυστραλούς, όλα δείχνουν ότι η ώρα της εκτέλεσης πλησιάζει και η μεταφορά των εγκλείστων στη φυλακή του νησιού Καμπανγκάν είναι πλέον θέμα ημερών. Ωστόσο, η ακριβής ημερομηνία παραμένει άγνωστη, καθώς προβλέπεται ότι οι συγγενείς των θανατοποινιτών θα ενημερωθούν 72 ώρες πριν από την εκτέλεση, κάτι που μέχρι τώρα δεν έχει συμβεί.

«Η θέση μας είναι ξεκάθαρη», δήλωσε ο πρόεδρος της Ινδονησίας Τζόκο Ουιντόντο, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Kontan.

«Κανείς δεν μπορεί να έχει ανάμιξη στη νομοθεσία μας», απαντώντας σαφώς στις εκκλήσεις της κυβέρνησης της Αυστραλίας και προσωπικά του Αυστραλού πρωθυπουργού Τόνι Αμποτ, ο οποίος μία μέρα νωρίτερα δήλωνε ότι ο πρόεδρος της Ινδονησίας, τον οποίο χαρακτήρισε «φίλο» του, καταλαβαίνει την θέση της Αυστραλίας και σκέπτεται σοβαρά να αναθεωρήσει την αποφασή του.

Το βασικό επιχείρημα των υπερασπιστών των δύο κρατουμένων, οι οποίοι καταδικάστηκαν σε θάνατο ως αρχηγοί κυκλώματος διακίνησης ηρωίνης στο Μπαλί, είναι ότι κατά την παραμονή τους στη φυλακή έχουν δείξει ιδιαίτερα καλή διαγωγή, προσφέροντας υπηρεσίες σε εκατοντάδες κρατουμένων.

Πληροφορίες: ΑΠΕ - ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)