to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:34 | 03.07.2019

Διεθνή

Ινδία: Ρήξη φράγματος εν μέσω των σφοδρών βροχοπτώσεων, τουλάχιστον 6 νεκροί, 18 αγνοούμενοι

Οι βροχοπτώσεις αυτής της εβδομάδας έχουν προκαλέσει παράλυση στη Μουμπάι


Οι σφοδρές βροχοπτώσεις εξαιτίας του μουσώνα που πλήττει το δυτικό τμήμα της Ινδίας προκάλεσαν τη ρήξη μικρού φράγματος, με αποτέλεσμα να καταστραφούν δεκάδες σπίτια και με έναν πρώτο απολογισμό των αρχών, ο οποίος δημοσιοποιήθηκε από κρατιδιακό αξιωματούχο, να κάνει λόγο για τουλάχιστον έξι νεκρούς και δεκαοκτώ αγνοούμενους.

Οι βροχοπτώσεις αυτής της εβδομάδας έχουν προκαλέσει παράλυση στη Μουμπάι, την οικονομική πρωτεύουσα της χώρας, αναστέλλοντας μεγάλο μέρος των σιδηροδρομικών και των αεροπορικών συνδέσεων της πόλης των 18 εκατομμυρίων κατοίκων. Οι καταρρεύσεις τειχών και τοίχων εξάλλου στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 30 ανθρώπους.

Η ρήξη στο φράγμα Τιουάρε, στην παραθαλάσσια περιοχή Ρατνάγκιρι, σχεδόν 275 χιλιόμετρα νότια από τη Μουμπάι, προκάλεσε χείμαρρο που παρέσυρε δεκάδες σπίτια, είπε αξιωματούχος της κυβέρνησης στο ομόσπονδο κρατίδιο Μαχαράστρα.

«Περίπου 18 άνθρωποι αγνοούνται», ενώ «έχουν ανασυρθεί έξι πτώματα», διευκρίνισε.

Σύμφωνα με το ινδικό τηλεοπτικό δίκτυο NDTV, έχουν πλημμυρίσει 7 χωριά.

Κρατιδιακοί αξιωματούχοι ζήτησαν τη συνδρομή της Εθνικής Δύναμης Αντιμετώπισης Καταστροφών στην επιχείρηση για να βρεθούν οι αγνοούμενοι.

Κάθε χρόνο την περίοδο των μουσώνων (Ιούνιος-Σεπτέμβριος) η Ινδία δοκιμάζεται, καθώς κτίρια και άλλες κτιριακές δομές καταρρέουν εξ ολοκλήρου ή εν μέρει, αφού οι ραγδαίες βροχοπτώσεις αποκαλύπτουν πόσο σαθρά είναι σε πολλές περιπτώσεις τα θεμέλια κατασκευών ή τα εξασθενίζουν, προκαλώντας καταστροφές.

AΠΕ-ΜΠΕ

tags: Ινδία

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)