to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:43 | 19.07.2012

πηγή: https://left.gr/99

Διεθνή

Ινδία: Εξέγερση σε εργοστάσιο της Suzuki

Ένας άνθρωπος κάηκε ζωντανός και περισσότεροι από 40 τραυματίσθηκαν μετά από εξέγερση που ξέσπασε εχθές το απόγευμα, σε εργοστάσιο της ινδικής αυτοκινητοβιομηχανίας Maruti Suzuki κοντά στο Νέο Δελχί.


Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι η διοίκηση, εδώ και καιρό, έκανε ότι ήταν δυνατό προκειμένου  να  εκτροχιάσει τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων, για μισθούς και εργασιακές συνθήκες, η οποία  βρισκόταν σε εξέλιξη από τον περασμένο Απρίλη .  Ως μέρος αυτής της τακτικής και με προσχεδιασμένο τρόπο, εχθές, το απόγευμα της 18ης Ιουλίου, ένας επιστάτης  έκανε υποτιμητικά σχόλια για την κάστα ενός μόνιμου εργαζόμενου.  Όταν εκείνος διαμαρτυρήθηκε, η διοίκηση τον απέλυσε αμέσως.
 
Οι εργάτες , μαζί με εκπροσώπους του σωματείου  απαίτησαν από τα διευθυντικά στελέχη την άμεση  ανάκληση  της  άδικης απόλυσης, όμως εκείνοι αρνήθηκαν κατηγορηματικά να ακούσουν τα επιχειρήματά των εργαζομένων και δεν έδειξαν να έχουν καμία διάθεση  να επιλύσουν το ζήτημα ειρηνικά.

Την ώρα που στα  γραφεία γίνονταν η διαπραγμάτευση με το σωματείο, η  διοίκηση έδωσε εντολή στην ασφάλεια του εργοστασίου να  κλείσει τις πύλες, αφού πρώτα επέτρεψε την είσοδο εκατοντάδων έμμισθων μπράβων οι οποίοι επιτέθηκαν στους εργάτες με αιχμηρά αντικείμενα και άλλα όπλα. Με την βοήθεια του διοικητικού προσωπικού αλλά και την μετέπειτα συνδρομή τις αστυνομίας κατάφεραν να στείλουν στο νοσοκομείο, με σοβαρά τραύματα, αρκετούς από τους εργαζομένους.
 
Οι πύλες άνοιξαν αργότερα για να εκδιωχθούν βίαια οι εργαζόμενοι  και να επιβληθεί  lockout από την εταιρεία.  Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι συνελήφθησαν 80 εργάτες και τραυματίσθηκαν εννέα αστυνομικοί. Κατά την διάρκεια των επεισοδίων προκλήθηκε πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις, απ’ όπου και ανασύρθηκε ένα απανθρακωμένο πτώμα του οποίου η ταυτότητα ακόμα δεν έχει εξακριβωθεί.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)