to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:12 | 19.12.2018

Διεθνή

«Ηλίθιοι άνθρωποι» και όχι «ηλίθια γυναίκα» είπε ο Κόρμπιν (βίντεο)

Ο Τζέρεμι Κόρμπιν υποστηρίζει ότι μιλούσε για «stupid people» και όχι για «stupid woman» και άρα, κακώς κατηγορήθηκε για «μισογυνισμό»


Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης στη Βρετανία, διέψευσε σήμερα ότι αποκάλεσε "ηλίθια γυναίκα" (stupid woman) την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι, κατά τη διάρκεια μιας τεταμένης αντιπαράθεσης στη Βουλή των Κοινοτήτων. "Κατά τη διάρκεια της Ώρας της Πρωθυπουργού χαρακτήρισα "ηλίθιους ανθρώπους" (stupid people) εκείνους που πιστεύω ότι επιδίωκαν να μετατρέψουν σε παντομίμα τη συζήτηση για την εθνική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα μας", δήλωσε ο Τζέρεμι Κόρμπιν από το βήμα του κοινοβουλίου. "Δεν χρησιμοποίησα τις λέξεις «ηλίθια γυναίκα» για την πρωθυπουργό ή για οποιονδήποτε άλλον και διαφωνώ παντελώς με τη χρήση σεξιστικής ή μισογυνικής γλώσσας σε οποιαδήποτε μορφή της", πρόσθεσε.

(στο βίντεο, ο επικεφαλής των Εργατικών διακρίνεται πράγματι να λέει «stupid people» και όχι «stupid woman»)

Λίγο αργότερα, όταν η Μέι ενημερώθηκε από άλλους βουλευτές που «διάβασαν» λάθος τα χείλη του Κόρμπιν (και ανέφεραν ότι είπε «ηλίθια γυναίκα»), σχολίασε ότι «όλοι σε αυτή τη Βουλή, και ιδίως στην 100ή επέτειο από τότε που απέκτησαν δικαίωμα ψήφου οι γυναίκες, θα έπρεπε να ενθαρρύνουν τις γυναίκες να συμμετέχουν στο κοινοβούλιο... και επομένως να χρησιμοποιούν τις κατάλληλες διατυπώσεις».

Πάντως και ο εκπρόσωπος του Κόρμπιν υποστήριξε ότι ο ηγέτης των Εργατικών μουρμούρισε τις λέξεις «ηλίθιοι άνθρωποι» και όχι «ηλίθια γυναίκα». «Δεν την αποκάλεσε ηλίθια γυναίκα και επομένως δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποια βάση για να ζητήσει συγγνώμη», είπε στους δημοσιογράφους, σχολιάζοντας ότι ο Κόρμπιν «δεν έχει χρόνο για μισογυνικές προσβολές».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)