to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:04 | 04.12.2022

πηγή: documentonews.gr

Κοινωνία

Ηλιούπολη: Ξεκινά η δίκη για την υπόθεση βιασμού και μαστροπείας-Φοβούνται να παραστούν τα θύματα

Τη Δευτέρα 12/12 ξεκινά (τελικά, αναμενόταν να αρχίσει 5/12) η δίκη εναντίον του αστυνομικού Δημήτρη Μπουγιούκου, ο οποίος είχε φυλακισμένες στο σπίτι του στην Ηλιούπολη μία 19χρονη και μία 25χρονη τις οποίες εξέδιδε παρά τη θέλησή τους και τις ανάγκαζε να συμμετέχουν σε ταινίες ερωτικού περιεχομένου


Όπως έγραφε το documentonews.gr (4/12):

Φοβούμενες να βρεθούν στον ίδιο χώρο με τους θύτες τους, δεν θα εμφανιστούν αύριο Δευτέρα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθήνας η 19χρονη και η 25χρονη που έχουν καταγγείλει τον αστυνομικό Δημήτρη Μπουγιούκο ότι τις είχε φυλακισμένες στο σπίτι του στην Ηλιούπολη, τις βίαζε, τις εξέδιδε παρά τη θέλησή τους και τις ανάγκασε να συμμετέχουν σε ταινίες ερωτικού περιεχομένου .

Οι δύο κοπέλες βρίσκονται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και επέλεξαν να μην δώσουν το παρών στην αποδεικτική διαδικασία που ξεκινάει αύριο, καλυπτόμενες από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης και συγκεκριμένα το άρθρο 56 το οποίο αφορά τα μέτρα προστασίας των θυμάτων.

Στον φόβο τους συνέβαλε και η προσπάθεια προσέγγισης της 25χρονης, με στόχο την εξαπάτηση της, από κάποιον δήθεν αστυνομικό ο οποίος αφού της είπε ότι θα στείλει πραγματογνώμονα προκειμένου να την εξετάσει (σ.σ. 5 χρόνια μετά!) της ζήτησε να υπογράψει ένα χαρτί το οποίο να λέει ότι παραιτείται της δίκης. Όταν μάλιστα εκείνος της έδωσε ηλεκτρονική διεύθυνση για να του προωθήσει το εν λόγω έγγραφο, αυτό σε έναν εκ των συνηγόρων του Δ. Μπουγιούκου. Ο «άγνωστος» ισχυρίστηκε ότι  διενεργεί ΕΔΕ και υπηρετεί στο ΑΤ Πατησίων, ενώ παράλληλα ανήκει και στην… υπηρεσία δέωξης εγκλημάτων. Μετά από αυτό η συνήγορος των δύο καταγγελουσσών, Αντωνία Λεγάκη, κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά.

Ο κίνδυνος της αποφυλάκισης και το mondus operandi

Η δίκη ξεκινάει με κίνδυνο να παρέλθει το ανώτατο όριο προσωρινής του κράτησης  και να βρεθούν εκτός φυλακής οι προσωρινά κρατούμενοι κατηγορούμενοι για την υπόθεση, αφού το 18μηνο λήγει στις 10 Ιανουαρίου.

Αν αυτό συμβεί, ο πατέρας της 19χρονης [που κατηγορείται ότι τη βίαζε από την ηλικία των 11 ετών] αναμένεται να επιστρέψει στο σπίτι στο οποίο μένει το κορίτσι με τη μητέρα και τον αδελφό της!

Βασικός κατηγορούμενος της υπόθεσης είναι ο 40χρονος αστυνομικός Δημήτρης Μπουγιούκος ο οποίος κατηγορείται ότι κρατούσε φυλακισμένη, βίαζε, κακοποιούσε και εξέδιδε τη 19χρονη, η οποία με τη βοήθεια σερβιτόρας σε παρακείμενη καφετέρια κατάφερε να ξεφύγει και να τον καταγγείλει.

Σημειώνεται πως η τελευταία, αν και βασική μάρτυρας, δεν κλήθηκε από την εισαγγελία και την κάλεσε με εξώδικο η Αντωνία Λεγάκη.

Ο ίδιος παραπέμπεται ενώπιον ακροατηρίου και για την υπόθεση ακόμα μιας γυναίκας, μιας 25άχρονης η οποία κατήγγειλε ότι βίωνε ακριβώς ό,τι και η 19χρονη στα χέρια του κατηγορούμενου από το 2017.

Οι δύο περιπτώσεις, δείχνουν ένα μοτίβο δράσης του Δ. Μπουγούκου, καθώς είναι σχεδόν πανομοιότυπες. Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα και οι δύο καταγγέλλουσες είχαν προβληματικό οικογενειακό περιβάλλον πράγμα το οποίο εκμεταλλεύτηκε ο κατηγορούμενος για να εγκληματίσει σε βάρος τους.

Βαρύ κατηγορώ

  • Ο Δ. Μπουγιούκος κατηγορείται συγκεκριμένα για εμπορία ανθρώπων κατ’ επάγγελμα προς τέλεση γενετήσιων πράξεων, τελεσθείσα κατά συρροή, βιασμό κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή, ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη κατ’ εξακολούθηση, ενδοοικογενειακή απειλή κατ’ εξακολούθηση, παράνομη οπλοκατοχή, παρανομη οπλοφορία κατ’ εξακολούθηση, οπλοχρησία κατ’ εξακολούθηση, διακίνηση ναρκωτικών υπό τη μορφή της αγοράς κατ’ εξακολούθηση κατοχής και προσφοράς κατ’ εξακολούθηση και προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών για η ιδία αποκλειστική χρήση.

Ωστόσο στο εδώλιο θα καθίσουν ακόμα τέσσερα άτομα:

  • Ο πατέρας της 19χρονης που κατηγορείται ότι τη βίαζε από την ηλικία των 11 ετών, βρίσκεται αντιμέτωπος με τις κατηγορίες του βιασμού κατ’ εξακολούθηση, της κατάχρησης ανήλικου κατ’ εξακολούθηση, της γενετήσιας πράξης μεταξύ συγγενών κατ’ εξακολούθηση, της παράνομης οπλοκατοχής όχι όμως σε ό,τι αφορά το αεροβόλο πιστόλι.
  • Ο πρώην σύντροφός της, ο οποίος κατηγορείται ότι την εξέδιδε όσο ήταν ανήλικη και παραπέμπεται συγκεκριμένα για διακίνηση ναρκωτικών υπό  τη μορφή της αγοράς και της κατοχής, εμπορία ανθρώπων κατ’ επάγγελμα προς τέλεση γενετήσιων πράξεων στρεφόμενη και κατά ανηλίκου, μαστροπεία με τη μορφή της εξώθησης στην πορνεία ανήλικου με προσφορά υπόσχεσαι πληρωμής χρημάτων.
  • Ένας φίλος -συνεργάτης του αστυνομικού που κατηγορείται για συνέργεια (άμεση συνδρομή σε εμπορία ανθρώπων κατ’ επάγγελμα).
  • *Κι ακόμα  ένας για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Οι ισχυρισμοί των κατηγορουμένων

Αναφορικά με τους ισχυρισμούς του Δ. Μπουγιούκου ότι δηλαδή και οι δύο καταγγέλλουσες ήθελαν να κάνουν καριέρα στον χώρο των ερωτικών ταινιών, ότι η 25χρονη τον στοχοποίησε προκειμένου να «αποστιγματιστεί ως πορνοστάρ έναντι της οικογένειας και του κύκλου της» αλλά και ότι δεν εξέδιδε την 19χρονη αλλά προσπαθούσε να την πείσει να σταματήσει να το κάνει, η εισηγήτρια για την παραπομπή σε δίκη εισαγγελέας  πλημμελειοδικών,Βικτωρία Κυριακού, την πρόταση της οποίας δέχτηκε το δικαστικό συμβούλιο,  σημείωσε ότι οι ισχυρισμοί του δεν ευσταθούν.

Σχετικά με τον πρώην σύντροφο της 19χρονης, ο οποίος και αυτός αρνήθηκε τις κατηγορίες, και ισχυρίστηκε ότι είχε ερωτικό δεσμό μαζί της και εκείνη άρχισε να εκδίδεται μόνη της,  η εισαγγελέας  δεν δέχτηκε τους ισχυρισμούς του.

Όσον αφορά τον πατέρα της , που ισχυρίστηκε ότι η σχέση του με την κόρη του υπήρξε τεταμένη λόγω της αυστηρότητας και για αυτό τον κατήγγειλε για βιασμό, η εισαγγελέας αναφέρει ότι η εν λόγω εξήγηση δεν κρίνεται πειστική ενώ σημειώνει ότι αναιρείται τόσο από την κατάθεση της ίδιας όσο και από την κατάθεση του δίδυμου αδελφού της.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)