to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:51 | 22.03.2023

Κοινωνία

Για βιασμούς κατά συρροή: Την Παρασκευή απολογείται ο προπονητής του Ταεκβοντο από την Ηλιούπολη

Η απολογία του προπονητή, που είναι πατέρας ενός 7χρονου παιδιού, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή (24/03) καθώς ο ίδιος ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να βρεθεί ενώπιον του ανακριτή. Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλονται, ο 44χρονος προπονητής, την περίοδο 2009 έως 2020, φέρεται να έχει βιάσει πέντε κορίτσια ηλικίας 12 – 16 ετών.


Ποινική δίωξη για βιασμό κατά συρροή και πλήθος αδικημάτων ασκήθηκε στον προπονητή Ταε Κβο Ντο, που κατηγορείται ότι βίαζε ανήλικες αθλήτριες του μέσα στο γυμναστήριο και το σπίτι του στην Ηλιούπολη. Ο ίδιος ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή.

Πριν από μερικές εβδομάδες, τρεις κοπέλες υπέβαλαν μήνυση για σεξουαλική κακοποίηση σε βάρος του προπονητή. Ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα για το θέμα και στην πορεία της έρευνας προέκυψαν ακόμη δυο κοπέλες, θύματά του. Του ασκήθηκαν οι κακουργηματικές διώξεις και εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του, γιατί φέρεται η κακοποιητική του δράση να εκτείνεται μεχρι σήμερα. Από την έρευνα στα κινητά και τους υπολογιστές του διαπιστώθηκε ότι βιντεοσκοπούσε τις αρρωστημένες πράξεις του.

Τον βαραίνουν οι κακουργηματικές κατηγορίες του βιασμού κατά συρροή, κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια, παραβίασης προσωπικών δεδομένων, προμήθειας και κατοχής ναρκωτικών.

Ο 44χρονος, τουλάχιστον από το 2009 έως και το 2020, προσέγγιζε ανήλικες μαθήτριές του, ηλικίας μεταξύ 12 και 16 ετών και αφού εκθείαζε τις ικανότητές τους στο άθλημα, τις έπειθε να ενταχθούν στο αγωνιστικό τμήμα, ώστε να έχουν πολύωρες και κατά κύριο λόγο ατομικές προπονήσεις μαζί του. Ακολούθως, προέβαινε είτε στον χώρο του γυμναστηρίου είτε στην οικία του σε γενετήσιες πράξεις σε βάρος των ανηλίκων.

Η έρευνα

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και η υπόθεση παραπέμφθηκε σε Ανακριτή, απ’ όπου εκδόθηκε και το σχετικό ένταλμα σύλληψης.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του και στα οχήματα του συλληφθέντα καθώς και σε χώρο της σχολής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία κινητά τηλέφωνα, δύο tablet, τρία laptop, σκληρός δίσκος και κάρτα μνήμης.

Μέχρι στιγμής έχει προκύψει ότι ο συλληφθείς έχει ενεργήσει με τον ανωτέρω τρόπο δράσης γενετήσιες πράξεις σε βάρος τουλάχιστον πέντε κοριτσιών, τα οποία πλέον έχουν ενηλικιωθεί, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.

Αδερφή κατηγορούμενου: «Προσέφερε στα παιδιά, ασχολούταν μαζί τους»

Την ίδια στιγμή, η αδερφή του κατηγορούμενου δηλώνει επιφυλακτική για τις κατηγορίες που τον βαραίνουν και περιμένει τις εξελίξεις.

«Αντιμετωπίζω την κατάσταση ρεαλιστικά και όποιο κόστος μπορεί να έχει. Είμαι η αδελφή του Α. Έχουμε "πέσει από τα σύννεφα". Αν αποδειχθεί αυτό, είμαστε συγκλονισμένοι, τραυλίζουμε όλοι... Εγώ μία που θα δω τα μάτια του και μία που θα καταλάβω αν τα έχει κάνει. Μετά ας κάνει η δικαιοσύνη τη δουλειά της. Είμαι έτοιμη να αντιμετωπίσω όποιον πει κάτι κακό για εμένα και τη μητέρα μου αν έχει κάνει όλα αυτά ο αδελφός μου. Είμαστε μια πολύ φτωχή οικογένεια, με ποιότητα και ήθος. Με αγάπη και αφοσίωση έχουμε μεγαλώσει», είπε η ίδια.

«Ο Α. ξεκίνησε από 5 ετών να κάνει αυτό το άθλημα - από εκεί και πέρα άνοιξε τη σχολή του το 2004 - ήμουν και εγώ αθλήτρια, κάναμε και οι δύο πρωταθλητισμό. Ο Α. είχε μπει και στην εθνική ομάδα. Άνοιξε τη σχολή του και θυσίασε τη ζωή του γι΄ αυτό το άθλημα επειδή αγαπούσε πολύ τα παιδιά και ήθελε να προσφέρει. Πολλά παιδιά έφευγαν από άλλες σχολές και πήγαιναν σε αυτόν. Προσέφερε στα παιδιά, ασχολούταν μαζί τους. Τα παιδιά τον αγαπούσαν, ήταν και αυστηρός», υπογράμμισε.

Προπονητής Ι. Χιωτάκης: «Είχα υποψιαστεί – Τον είχα δει στη μηχανή με πολλές διαφορετικές μαθήτριες»

«Είχα υποψιαστεί, γιατί συνεχώς τον έβλεπα με μαθήτριες. Διάφορες μαθήτριες, μικρές σε ηλικία. Τον είχα δει στη μηχανή του πάνω από 10-20 φορές με μαθήτριες», επισήμανε ο προπονητής Τακ κβον ντο Ιωάννης Χιωτάκης μιλώντας στην εκπομπή “ERTNEWS UPDATE”, ο οποίος προπονούσε παλαιότερα τον κατηγορούμενο που φέρεται ότι βίαζε ανήλικες αθλήτριες στο γυμναστήριο και το σπίτι του στην Ηλιούπολη. Υπενθυμίζεται ότι στον τελευταίο έχει ασκηθεί ποοινική δίωξη για βιασμό κατά συρροή και πλήθος αδικημάτων.

Πηγή: Έθνος (1), (2), (3)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)