to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:46 | 12.07.2021

Κοινωνία

Ηλιούπολη: Νέες σοβαρές καταγγελίες για την αστυνομία – Τι δηλώνει η δικηγόρος της 18χρονης

Είπαν στους γιατρούς που την εξέταζαν ότι είναι κρατούμενη. Η ζωή της 18χρονης κινδυνεύει από τα άτομα που κατονόμασε και δεν έχουν συλληφθεί


Συγκλονιστικές και άκρως αποκαλυπτικές για τη στάση της αστυνομίας απέναντι στην 18χρονη θύμα βιασμού, βασανιστηρίων και trafficking είναι οι καταγγελίες που κάνει η μια εκ των δικηγόρων της κοπέλας, Αντωνία Λεγάκη.

Η κ. Λεγάκη κατήγγειλε πρωτοφανή συμπεριφορά των αστυνομικών απέναντι στη 18χρονη και συγκεκριμένα παραθέτει τέσσερα γεγονότα που εκθέτουν την αστυνομία και την εμφανίζουν να έχει τιμωρητική στάση απέναντι στο θύμα και συγκεκριμένα:

-Αντί να διευκολυνθεί η 18χρονη για να καταθέσει μήνυση παρέμεινε στο αστυνομικό τμήμα μέχρι τις 6 το απόγευμα χωρίς να προχωρά η κατάθεση της μήνυσης.

-Όταν μεταφέρθηκε στο Εσωτερικών Υποθέσεων την απέκλεισαν επί 12ωρο από τους δικηγόρους της αν και η παρουσία τους αποκλείεται μόνο όταν η πολιτικά ενάγουσα καταθέτει και όχι κατά το άλλο διάστημα.

-Άργησε δώδεκα ώρες η μεταφορά της στο νοσοκομείο ενώ ήταν εμφανώς χτυπημένη.

-Στο νοσοκομείο οι αστυνομικοί μπήκαν ακόμα και μέσα στο εξεταστήριο προκαλώντας την αντίδραση των γιατρών. Στην ερώτηση των γιατρών εάν η 18χρονη είναι κρατούμενη και έπρεπε να παρίστανται οι αστυνομικοί κατά την ιατρική εξέτασή της, απάντησαν ότι είναι κρατούμενη!

• Διαβάστε επίσης: Ηλιούπολη: Καταγγέλλουν τη Γενική Γραμματεία Ισότητας Φύλων για την αφωνία της

Η Αντωνία Λεγάκη επεσήμανε ακόμα ότι αν και η 18χρονη έχει καταθέσει και για άλλους εμπλεκομένους στο κύκλωμα, αυτοί δεν έχουν ακόμα συλληφθεί με αποτέλεσμα, όπως είπε, να κινδυνεύει η ζωή της.

Το σκοτεινό παρελθόν του αστυνομικού που εξέδιδε την 18χρονη

Ο 41χρονος αστυνομικός που βαρύνεται σχεδόν με το μισό ποινικό κώδικα είχε εμμονή με τις ροζ ταινίες. Εντύπωση προκαλεί μάλιστα το γεγονός πως  εμφανίστηκε ενώπιον εισαγγελέα και ανακριτή με μπλούζα που παρέπεμπε στην πιο γνωστή εταιρεία παραγωγής αισθησιακών ταινιών στην Ελλάδα.

Ο αστυνομικός ήταν ιδιαίτερα ενεργός στα social media και συνήθιζε να «ανεβάζει» φωτογραφίες που τον απεικόνιζαν να πυροβολεί στόχους. Επιπλέον, φωτογραφιζόταν άλλοτε πίνοντας σαμπάνιες κι άλλοτε πάνω σε υπερπολυτελές σκάφος.

Η 18χρονη φαίνεται να είχε γνωρίσει πριν από περίπου δύο μήνες τον αστυνομικό ο οποίος αρχικά την παρέσυρε για να συνάψουν σχέση και στη συνέχεια με απειλές και ξύλο, την εξέδιδε μέσω internet.

Ο αστυνομικός, που δεν είναι σε αργία αλλά εδώ και δυο μήνες σε διαθεσιμότητα, κατηγορείται για σωματική βλάβη και εμπορία ανθρώπων, απειλή και παραβάσεις των νομοθεσιών για τα όπλα και την ενδοοικογενειακή βία, ενώ ο πατέρας της 18χρονης κατηγορείται για βιασμό και παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα.

Στην υπόθεση εμπλέκεται και ο πατέρας της κοπέλας, ο οποίος επίσης συνελήφθη, καθώς, όπως είπε η κοπέλα, την βίαζε από την ηλικία των 11 μέχρι 17 ετών, με διάφορες απειλές, μέσα στο σπίτι τους στα νότια προάστια της Αθήνας.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την 18χρονη, η μητέρα της δεν γνώριζε ότι την βίαζε ο πατέρας της από τα έντεκά της χρόνια ενώ και η ίδια είπε ότι δεν είχε μιλήσει ποτέ στη μητέρα της για τους βιασμούς και τα βασανιστήρια από τον αστυνομικό που την εξέδιδε.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)