to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:06 | 12.07.2021

Κοινωνία

Ηλιούπολη: Καταγγέλλουν τη Γενική Γραμματεία Ισότητας Φύλων για την αφωνία της

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία της Ηλιούπολης στις 19:00 καλεί η συλλογικότητα «Witches Of The South»


Σφοδρή κριτική στη στάση – σιωπή της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων απέναντι στην 18χρονη θύμα βιασμού, βασανιστηρίων και trafficking εξαπέλυσε η συλλογικότητα «Witches Of The South».

Όπως τονίζουν σε ανάρτησή τους στο facebook, ενώ οι συνήγοροι στην υπόθεση της Ηλιούπολης, αναφέρονται «σε οργανωμένο κύκλωμα trafficking αφού η κοπέλα είχε ανέβει παρά τη θέληση της σε ιστότοπο όπου ο αστυνομικός «την πουλούσε στους πελάτες», η Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, είναι απούσα.

Η φεμινιστική οργάνωση ζητάει μεταξύ άλλων την άμεση στήριξη των θυμάτων trafficking μέσα από απόρρητες στέγες φιλοξενίας και ψυχοκοινωνική στήριξη για την επανένταξη των αδελφών μας στον κοινωνικό ιστό.

Μάλιστα καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία της Ηλιούπολης στις 19:00 το απόγευμα «γιατί τα σώματα μας μας ανήκουν και δεν είναι περιουσία κανενός κυκλώματος κανενός μπάτσου και κανενός πατέρα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Trigger warning: βιασμός, κακοποίηση

«Οι δικηγόροι της αδερφής μας αποκαλύπτουν πως ο διακινητής μπάτσος της έδινε κοκαΐνη, όταν αυτή δε δεχόταν να την πάρει την ξυλοκοπούσε ενώ μια φορά που αρνήθηκε κόντεψε να τη σκοτώσει.

Ακόμη, όταν η ίδια αρνιόταν να πάει σε πελάτη να τη βιάσει αυτός της στερούσε τη τροφή ενώ από και προς τους πελάτες που τη βίαζαν την πήγαινε τρίτο άτομο το οποίο ακόμα δεν έχει συλληφθεί από τις αρχές.

Οι συνήγοροι αναφέρονται σε οργανωμένο κύκλωμα trafficking αφού η κοπέλα είχε ανέβει παρά τη θέληση της σε ιστότοπο όπου ο μπάτσος την πουλούσε στους πελάτες.

Απούσα σε όλο αυτό παραμένει η Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, χωρίς να μας κάνει καμία εντύπωση. Αναρωτιόμαστε αν θα βγάλει πάλι ανακοίνωση ξεπλύματος (βλ Νομοσχέδιο Τσιάρα για την καταναγκαστική συνεπιμέλεια: το νομοσχέδιο είναι πλήρως ευθυγραμμισμένο με την Σ.Κωνστινούπολης ) ή αν απλά θα σωπάσει και θα αφήσει να το χειριστούν «οι αρχές που έχουν εμπειρία σε τέτοια ζητήματα).

Απαιτούμε τώρα:

Άμεση στήριξη των θυμάτων trafficking μέσα από απόρρητες στέγες φιλοξενίας και ψυχοκοινωνική στήριξη για την επανένταξη των αδελφών μας στον κοινωνικό ιστό.

Δημιουργία 24ωρων συμβουλευτικών κέντρων και ξενώνων για παιδιά θύματα έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας σε κάθε Δήμο.

Δωρεάν νομική  εκπροσώπηση και νομική συμβουλευτική για κάθε γυναίκα ή θηλυκότητα  ή μητέρα θύμα ενδοοικογενειακής ή άλλης έμφυλης μορφής βίας (trafficking, stalking, σωματική ψυχολογική κακοποίηση κ.α).

Διορισμός παιδοψυχολογων και κοινωνικών λειτουργών σε κάθε σχολείο της χώρας!

Ο βασανισμός και η συγκάλυψη του δε θα γίνουν ανεκτά! Είμαστε γεμάτα οργή!

Σήμερα διαδηλώνουμε για προστασία του θύματος, της μάρτυρος και κάθε άλλου εμπλεκόμενου μέλους.

Διαδηλώνουμε γιατί τα σώματα μας μας ανήκουν και δεν είναι περιουσία κανενός κυκλώματος κανενός μπάτσου και κανενός πατέρα.

Σήμερα στην πλατεία της Ηλιούπολης στις 19:00»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)