to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:04 | 27.03.2020

Πολιτική

Ηλιόπουλος: Τελευταία φορά που ο Βρούτσης «έσωσε» την οικονομία είχαμε μειώσεις μισθών και 27% ανεργία (βίντεο)

Το άρθρο στην ΠΝΠ για την εκ περιτροπής εργασία με δυνατότητα μειώσεων μισθών που θα μπορεί να φτάσει το 50% είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αναφέρει, ωστόσο ο υπουργός δεν περιορίζεται εκεί...


«Προσπαθεί να κάνει την "κρίση ευκαιρία" για να διαλύσει κάθε εργασιακό δικαίωμα», καταγγέλλει για τον υπουργό Εργασίας ο Νάσος Ηλιόπουλος, επικεφαλής της «Ανοιχτής Πόλης» και τέως υφυπουργός Εργασίας.

Το άρθρο στην ΠΝΠ για την εκ περιτροπής εργασία με δυνατότητα μειώσεων μισθών που θα μπορεί να φτάσει το 50% είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αναφέρει, ωστόσο ο υπουργός δεν περιορίζεται εκεί.

Ο Ν. Ηλιόπουλος υποστηρίζει πως με την δυνατότητα που δίνεται εργοδότες που επιλέγουν την εκ περιτροπής εργασία να δηλώνουν το ωράριο κάθε εργαζόμενου στο τέλος του μήνα, δίνεται και η δυνατότητα ο εργοδότης να χρησιμοποιεί τον εργαζόμενο για όσες ώρες θέλει και στο τέλος να δηλώνει πολύ λιγότερες χωρίς καμία δυνατότητα ελέγχου από την επιθεώρηση εργασίας.

Καταλήγει λέγοντας πως, «υπάρχει άλλος δρόμος και είναι η άμεση στήριξη των εργαζομένων και την οικονομίας με βάση την συγκεκριμένη και κοστολογημένη πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ».

Αναλυτικά η αναφορά του Ν. Ηλιόπουλου:

«Την τελευταία φορά που επιλέξαμε να "σώσουμε" την οικονομία σε βάρος των εργαζομένων είδαμε τα αποτελέσματα. Ήταν τότε που η κυβέρνηση του κ. Βρούτση μείωνε τον κατώτατο μισθό σε ένα βράδυ κατά 23% και έφτιαχνε τον υποκατώτατο με -32% για τους νέους. Το αποτέλεσμα: ανεργία στο 27%.

Τη στιγμή που σε όλη την Ευρώπη επιλέγεται η κρατική επιδότηση του μισθού στις επιχειρήσεις που με κυβερνητική απόφαση αναστέλλουν την λειτουργία τους, η ΝΔ επιλέγει την επιδότηση της ανεργίας.

Παράλληλα προσπαθεί να κάνει την "κρίση ευκαιρία" για να διαλύσει κάθε εργασιακό δικαίωμα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το άρθρο στην ΠΝΠ για την εκ περιτροπής εργασία με δυνατότητα μειώσεων μισθών που θα μπορεί να φτάσει το 50%.

Δεν σταματάει όμως εκεί. Δίνει την δυνατότητα στους εργοδότες που επιλέγουν την εκ περιτροπής εργασία να δηλώνουν το ωράριο κάθε εργαζόμενου στο τέλος του μήνα. Αυτό σημαίνει ότι ο εργοδότης θα έχει την δυνατότητα να χρησιμοποιεί τον εργαζόμενο για όσες ώρες θέλει και στο τέλος να δηλώνει πολύ λιγότερες χωρίς καμία δυνατότητα ελέγχου από την επιθεώρηση εργασίας.

Η πολιτική του κ. Βρούτση και της κυβέρνησης του είναι επικίνδυνη για την μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία.

Υπάρχει άλλος δρόμος και είναι η άμεση στήριξη των εργαζομένων και την οικονομίας με βάση την συγκεκριμένη και κοστολογημένη πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)