to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:07 | 14.10.2021

Πολιτική

Ηλιόπουλος σε Γεωργιάδη: «Και οι μακεδονομάχοι χρειάζονται τις απευθείας αναθέσεις»

Σφυροκόπησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τον υπουργό Ανάπτυξης με αφορμή την απευθείας ανάθεση σε εταιρεία που έχει προνομιακή σχέση με τον κουμπάρο του


Ιδιαίτερα στριμωγμένος εμφανίστηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης στην τηλεοπτική του συνέντευξη κόντρα στον Νάσο Ηλιόπουλο μετά και την αποκάλυψη για την απευθείας ανάθεση έργου 20.000 ευρώ στην εταιρεία «Interview» που έχει προνομιακή σχέση με τον κουμπάρο του διευθυντης προγράμματος του ΒΕΡΓΙΝΑ TV.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος αναφερόμενος στο θέμα είπε στον Άδωνι Γεωργιάδη πως ο τίτλος αυτής της υπόθεσης είναι «Και οι μακεδονομάχοι χρειάζονται τις απευθείας αναθέσεις».

«Ο κ. Γεωργιάδης έκανε μία απευθείας ανάθεση σε εταιρεία δημοσκοπήσεων που έχει προνομιακή σχέση με τον κουμπάρο του. Αυτή η ενέργεια, για την τεράστια πλειοψηφία του ελληνικού λαού που ο κ. Γεωργιάδης έχει κάνει σπορ να προσβάλλει, είναι εξαιρετικά προκλητική», υπογράμμισε ο  εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος, κάλεσε μάλιστα τη ΝΔ να αφήσει τις υπεκφυγές και να στηρίξει στη Βουλή την πρόταση για σύσταση εξεταστικής, με επίκεντρο τη λίστα Πέτσα και τις προνομιακές σχέσεις που φέρεται να έχει η δημοσκοπική εταιρεία OpinionPoll με την κυβέρνηση. «Ειδικά για την OpinionPoll είχαμε ζητήσει έλεγχο από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας από τη Βουλή, μια διαδικασία που η ΝΔ μπλόκαρε», είπε.

Τόνισε μάλιστα ότι «είναι ενδεικτικό πως από τη λίστα Πέτσα, που υποτίθεται ότι αφορούσε καμπάνια υπέρ της δημόσιας υγείας, πήραν χρήματα κανάλια που μιλούσαν ανοιχτά κατά του εμβολιασμού και έδιναν συμβουλές στους πολίτες να μην φοράνε μάσκα –περιφερειακά μέσα, φίλοι του κ. Γεωργιάδη».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος να σημειωθεί ότι όχι μόνο παραδέχεται αλλά και υπερασπίζεται την επιλογή του να κάνει απευθείας ανάθεση στην εταιρεία «Interview», προσπάθησε να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα, επιμένοντας ότι δεν υπάρχει κανένα ηθικό θέμα και ότι η απευθείας ανάθεση έγινε με αξιοκρατικούς όρους.

Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε η προσπάθεια του Άδωνι Γεωργιάδη να επιδείξει έργο αφού εξαιρετικά νευριασμένος άρχισε να αραδιάζει τα δισεκατομμύρια των επενδύσεων που έχει φέρει στη χώρα.

«Πληρωμένη» ήταν η απάντηση που του έδωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος: «την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ δημιουργήθηκαν περισσότερες από 400.000 νέες θέσεις εργασίας, οι οποίες κατά το 70% ήταν πλήρους απασχόλησης». «Την ίδια περίοδο υπήρξε ρεκόρ ξένων άμεσων επενδύσεων και εξαγωγών», επισήμανε. «Αντίθετα σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ πανηγυρίζει γιατί δημιουργήθηκαν 80.000 θέσεις εργασίας. Την ίδια στιγμή περισσότεροι από 100.000 άνεργοι έχουν γίνει οικονομικά ανενεργοί, κάτι που σημαίνει ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν ψάχνουν καν για δουλειά», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου.

«Ήταν καταστροφή οι 400.000 θέσεις εργασίας και είναι επιτυχία οι 80.000 της ΝΔ;» αναρωτήθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)