to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:02 | 13.03.2017

Κοινωνία

Ηλεκτρονική λίστα αναμονής στα χειρουργεία θα εφαρμόσει το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας

Όπως επισημαίνει σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ– ΜΠΕ ο διοικητής του Γ.Ν.Κ., Τάσος Καρασαβόγλου, με τον σχεδιασμό αυτό θα καταβληθεί προσπάθεια να διορθωθούν λάθη του παρελθόντος, μειώνοντας αισθητά το χρόνο αναμονής για τους ασθενείς που έχουν προγραμματίσει κάποιο χειρουργείο.


Στην εφαρμογή ηλεκτρονικής λίστας αναμονής ασθενών που πρόκειται να χειρουργηθούν, προσανατολίζεται η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας (Γ.Ν.Κ.), με στόχο τη διαφάνεια και τη μείωση του χρόνου αναμονής στα χειρουργεία του. Όπως επισημαίνει σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ– ΜΠΕ ο διοικητής του Γ.Ν.Κ., Τάσος Καρασαβόγλου, με τον σχεδιασμό αυτό θα καταβληθεί προσπάθεια να διορθωθούν λάθη του παρελθόντος, μειώνοντας αισθητά το χρόνο αναμονής για τους ασθενείς που έχουν προγραμματίσει κάποιο χειρουργείο.

«Αυτό που επιδιώκουμε», σημειώνει ο κ. Καρασαβόγλου, «είναι η δημιουργία της λίστας χειρουργείου. Με αυτόν τον τρόπο, μπορούμε να μειώσουμε τους χρόνους αναμονής επιτυγχάνοντας καλύτερη οργάνωση. Μέχρι σήμερα, ουδείς γνώριζε γιατί ένας ασθενής χειρουργείται σήμερα και κάποιος άλλος σε έναν χρόνο. Από την 1η Απριλίου, η λίστα χειρουργείου θα τεθεί σε πλήρη εφαρμογή στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας. Είναι ένα νομοθέτημα του υπουργείου Υγείας κα εμείς το εφαρμόζουμε άμεσα. Θα υπάρχει συγκροτημένος προγραμματισμός γι’ αυτούς που θα περνούν την πόρτα του χειρουργείου και φυσικά με διαφάνεια. Θα διαμορφώνονται οι λίστες αξιόπιστα και αξιοκρατικά και οι ενδιαφερόμενοι με μια επίσκεψη στην ιστοσελίδα του νοσοκομείου θα έχουν πλήρη ενημέρωση για την ακριβή μέρα του χειρουργείου τους».

Αναφορά έκανε ο διοικητής και στο θέμα των καθυστερήσεων που παρουσιάζεται στα χειρουργεία της Οφθαλμολογικής Κλινικής, ανακοινώνοντας τη λειτουργία και δεύτερου χειρουργείου, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των ασθενών και να μειωθεί ο χρόνος αναμονής τους. Οι καθυστερήσεις που παρουσιάζονται οφείλονται στο γεγονός ότι πολλοί ασθενείς όμορων νομών απευθύνονται στην Οφθαλμολογική Κλινική του Γ.Ν.Κ., κυρίως για επεμβάσεις καταρράκτη, παρά το γεγονός ότι υπάρχει αντίστοιχο τμήμα σε νοσοκομείο γειτονικού νομού.

Ιδιαίτερα ενθαρρυντικά είναι όμως τα μηνύματα και από το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, αφού χάρη στην εθελοντική προσφορά των πολιτών που είναι ιδιαίτερα συνειδητοποιημένοι, υπάρχει πλέον μεγάλη επάρκεια σε φιάλες αίματος. Μάλιστα, το Γ.Ν.Κ. κλήθηκε και ανταποκρίθηκε πολλές φορές το προηγούμενο διάστημα να συνδράμει με φιάλες αίμα και σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα της περιοχής που είχαν ανάγκη. Τέλος, και τα μηνύματα που απέστειλε το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας στα κινητά τηλέφωνα των εθελοντών αιμοδοτών της Καβάλας συνέβαλαν ώστε ν’ αυξηθεί ο αριθμός των ανθρώπων που προσήλθαν να αιμοδοτήσουν.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)