to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:34 | 10.07.2022

Κοινωνία

Σε ύφεση οι πυρκαγιές στην Ηλεία - Υπό έλεγχο η φωτιά στην Βόρεια Εύβοια

Τρεις πυρκαγιές εκδηλώθηκαν σήμερα στο νομό Ηλείας και μία στην Βόρεια Εύβοια


Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι τώρα αιτία, σε χαμηλή βλάστηση στην παραλιακή περιοχή Σπιάντζα, του Δήμου Πύργου, στην Ηλεία. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το μέτωπο της φωτιάς βρίσκεται κοντά σε κατοικημένη περιοχή, αλλά δεν την απειλεί άμεσα.

Η πυροσβεστική είχε ήδη ανακοινώσει ότι η φωτία είναι σε ύφεση είναι καθώς και ότι οι τρεις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σήμερα, στην Ηλεία και συγκεκριμένα σε χαμηλή βλάστηση στον Πύργο, σε χορτολιβαδική έκταση στη Σπιάντζα και σε αγροτοδασική έκταση στα Σταματελαίικα.

Πάντως, συνεχίζουν να επιχειρούν και στα τρία μέτωπα επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις, προκειμένου να θέσουν τις φωτιές υπό πλήρη έλεγχο και να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν αναζωπυρώσεις.

Ειδικότερα, η πρώτη φωτιά ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση κοντά στο δημοτικό στάδιο και στο σημείο επιχείρησαν 43 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 15 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποίησαν ρίψεις νερού δύο ελικόπτερα.

fotia pirgos 1

fotia pirgos 3

Η δεύτερη φωτιά εκδηλώθηκε σε χορτολιβαδική έκταση στην παραλιακή περιοχή της Σπιάντζας, όπου εκεί επιχείρησαν 19 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και τρία οχήματα, ενώ δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα πραγματοποίησαν συνεχείς ρίψεις νερού.

Παράλληλα, πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή Σταματελέικα της Ηλείας, σύμφωνα με το ilialive.gr. Στο σημείο έφτασαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις θέτοντας την πυρκαγιά υπό έλεγχο. Κάηκαν κυρίως αγροτικές εκτάσεις.

douneika fotia 2

douneika fotia 3

Την ίδια στιγμή πυρκαγιά ξέσπασε και στην Βόρεια Εύβοια, σε δασική περιοχή στα Γιάλτρα. Ωστόσο, τέθηκε υπό μερικό έλεγχο. 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)