to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:01 | 02.08.2019

Πολιτική

«Ικανοποιούνται πλήρως οι απαιτήσεις Λάτση»: Ο ΣΥΡΙΖΑ για τη νέα διοίκηση των ΕΛΠΕ

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων όλες τις εξαγγελίες της για αξιοποίηση στελεχών πέρα από κόμματα και παρατάξεις, διορίζοντας τους κομματικούς εκλεκτούς της και μάλιστα τον πρώην Υπουργό και πρώην πρόεδρο του Ομίλου κ. Παπαθανασίου, ο οποίος δεν παρουσίασε θετικό έργο ούτε στο υπουργικό πεδίο ούτε στον Όμιλο, παρά μόνο ζημίες για τα ΕΛΠΕ, ελλείμματα για τη χώρα και φαιδρότητες σε χαρτοπετσέτες»


Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τη νέα διοίκηση των ΕΛΠΕ:

Σε μια ακόμη κίνηση ακραίας κομματικοποίησης και «ικανοποίησης» ιδιωτικών συμφερόντων προχώρησε η κυβέρνηση Μητσοτάκη με την τοποθέτηση διοίκησης στα ΕΛΠΕ ικανοποιώντας πλήρως τις απαιτήσεις του κ. Λάτση.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων όλες τις εξαγγελίες της για αξιοποίηση στελεχών πέρα από κόμματα και παρατάξεις, διορίζοντας τους κομματικούς εκλεκτούς της και μάλιστα τον πρώην Υπουργό και πρώην πρόεδρο του Ομίλου κ. Παπαθανασίου, ο οποίος δεν παρουσίασε θετικό έργο ούτε στο υπουργικό πεδίο ούτε στον Όμιλο, παρά μόνο ζημίες για τα ΕΛΠΕ, ελλείμματα για τη χώρα και φαιδρότητες σε χαρτοπετσέτες.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη με την επιλογή αυτή υποθηκεύει έναν Όμιλο ο οποίος, ενώ τη διετία 2013-2014 κατέγραψε συνολικές ζημιές περίπου 700 εκατ. ευρώ, από το 2015 έως σήμερα σημείωσε ρεκόρ κερδών, παραγωγής και εξαγωγών, και δημιούργησε εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας.

Προειδοποιούμε την κυβέρνηση ότι δεν θα γίνει ανεκτή καμία απόπειρα πώλησης και ιδιωτικοποίησης του Ομίλου και οποιαδήποτε αλλαγή στον όμιλο σε βάρος των συμφερόντων του ελληνικού δημοσίου και των εργαζομένων. Ιδιαίτερα δε αν διανοηθεί οποιοσδήποτε να προβεί σε υπόγειες και αδιαφανείς διαδικασίες ή να παραχωρήσει τον τομέα έρευνας και τα δικαιώματα του δημοσίου στα ενεργειακά αποθέματα.

Ο ρόλος των ΕΛΠΕ θεωρείται αναντικατάστατος για την ελληνική οικονομία και για το λόγο αυτό απαιτείται η κατάθεση από την κυβέρνηση ενός παραγωγικού και βιώσιμου business plan ανάπτυξης του Ομίλου και για τον λόγο αυτό θα παρακολουθούμε από κοντά όλες τις εξελίξεις και θα παρεμβαίνουμε.

Ελπίζουμε επίσης ότι στα ΕΛΠΕ η κυβέρνηση της ΝΔ δεν θα ακολουθήσει την ίδια τακτική με τη ΔΕΗ όπου ο κ Χατζηδάκης συνεχίζει επιδίδεται σε ένα μοναχικό διαγωνισμό καταστροφολογίας για να μας πείσει για το «πολυπαραμετρικό σενάριό του», που είναι απλά να πουλήσει τα ασημικά και τα δίκτυα ενέργειας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)