to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:25 | 09.12.2015

Πολιτική

Ικανοποίηση για τις πρωτοβουλίες της Ελληνικής κυβέρνησης εκφράζει η Παλαιστινιακή διπλωματική αντιπροσωπεία

Την ικανοποίησή του για σειρά πρωτοβουλιών της ελληνικής κυβέρνησης, που επιβεβαιώνουν τις βαθιές σχέσεις Ελλάδας - Παλαιστίνης εξέφρασε ο επικεφαλής της διπλωματικής αντιπροσωπείας της Παλαιστινιακής Αρχής στην Αθήνα πρέσβης Μαρουάν Τουμπάσι.


Οι πρωτοβουλίες αυτές αφορούν σε σχετικές ανακοινώσεις του υπουργείου εξωτερικών, όπου δηλώνεται η σταθερή θέση της Ελλάδας για τη δημιουργία Παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, η επικείμενη επίσκεψη του Παλαιστινίου Προέδρου Αμπάς και η υιοθέτηση από το Ελληνικό κοινοβούλιο ψηφίσματος για την αναγνώριση Παλαιστινιακού κράτους.

Ο κος Τούμπασι τόνισε οτι "μετά από αλλεπάλληλες συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες ημέρες με το γραφείο του Πρωθυπουργού κ. Τσίπρα, το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών και διαφορετικά πολιτικά κόμματα, τόνισαν τη σταθερή τους θέση για τη δημιουργία Παλαιστινιακού Κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ".

Ο Παλαιστίνιος πρέσβης αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, η οποία, "επιβεβαιώνει τις πάγιες ιστορικές σχέσεις μεταξύ του Ελληνικού και του Παλαιστινιακού Λαού, επισημαίνοντας την πάγια θέση της Ελλάδας για την ανάγκη δημιουργίας ενός κυρίαρχου Παλαιστινιακού Κράτους στα σύνορα του Ιουνίου 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, με βάση την αρχή της λύσης των δύο κρατών, συνυπάρχοντας ειρηνικά με το Κράτος του Ισραήλ". Κάνει επίσης μνεία της δήλωσης του εκπροσώπου του Υπουργείου Εξωτερικών με την οποία "διέψευσε δημοσιεύματα Ισραηλινών μέσων ενημέρωσης που ανέφεραν την άρνηση της Ελλάδας να ακολουθήσει τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο θέμα της σήμανσης των προϊόντων που προέρχονται από τους Ισραηλινούς εποικισμούς στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη".

Ο κ. Τουμάσι, είπε ακόμη "ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να διαδραματίσει το ρόλο του έντιμου διαμεσολαβητή στην προώθηση της ειρηνευτικής διαδικασίας". Ο Μαχμούντ Αμπάς, θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα στα τέλη του μήνα και θα έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό, τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, και εκπροσώπους των Ελληνικών Πολιτικών Κομμάτων.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)