to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

23:14 | 17.04.2018

Πολιτική

Ικανοποίηση από τους ομιλητές, στη λήξη του Αναπτυξιακού Συνεδρίου Νοτίου Αιγαίου

«Διήμερο σοβαρών πολιτικών διεργασιών»


Την ικανοποίησή τους για τη διαδικασία διαλόγου που αναπτύχθηκε στη διάρκεια των εργασιών του Αναπτυξιακού συνεδρίου Νοτίου Αιγαίου που ολοκληρώθηκαν σήμερα το βράδυ, εξέφρασαν με τις ομιλίες του, στην λήξη εργασιών του συνεδρίου, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων και δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος και ο αντιπρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων και δήμαρχος Ερμούπολης Σύρου Γ. Μαραγκός.

«Το συνέδριο ήταν ιδιαιτέρως θετικό στην αναζήτηση του νέου παραγωγικού μοντέλου της χώρας αφού μέχρι τώρα ο σχεδιασμός γινόταν πίσω από κλειστές πόρτες» τόνισε στην ομιλία του ο δήμαρχος Σύρου επισημαίνοντας ότι έχουν γίνει θετικά βήματα χρειάζονται όμως ταχύτεροι ρυθμοί διότι μας πιέζει ο χρόνος.

«Μέσα από τον διάλογο και τις αντιθέσεις θα επέλθει η σύνθεση» τόνισε ο δήμαρχος Ρόδου κ. Χατζηδιάκος αναφερόμενος στις ανάγκες και στην διαφορετικότητα του νησιωτικού χώρου. Ο δήμαρχος Ρόδου στην τοποθέτηση του ζήτησε να επανέλθουν οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ που ίσχυαν στα νησιά τονίζοντας ότι είναι το μόνο μέτρο που απαιτείται για την επιβίωση των νησιών και που δεν υποκαθίσταται όπως τόνισε από το μεταφορικό ισοδύναμο.

«Ήταν ένα διήμερο σοβαρών πολιτικών διεργασιών στην διάρκεια του οποίου οι εκπρόσωποι των νησιωτών μετέφεραν τις αγωνίες τους στα στελέχη της κυβέρνησης» ανέφερε στην ομιλία του ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος ο οποίος αναφέρθηκε στους τομείς που τα νησιά έχουν ανάγκες όπως η στελέχωση των υπηρεσιών , η υγεία, τα έργα υποδομών κ.α.

Ζήτησε επίσης να επανέλθουν οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ τονίζοντας ότι θα μπορούσαν να είναι καλύτερο ως μέτρο παρά το μεταφορικό ισοδύναμο.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)