to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:25 | 02.02.2016

Διεθνή

Ικανοποιημένος ο Κάμερον με τις προτάσεις Τουσκ - Παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ άμα ψηφιστούν από τους «28»

Το δημοψήφισμα για την παραμονή ή μη του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορούσε να διεξαχθεί «μέσα σε λίγους μήνες», εάν οι υπόλοιπες χώρες - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης υποστηρίξουν το σχέδιο συμφωνίας Βρυξελλών - Λονδίνου, δήλωσε ο Ντέιβιντ Κάμερον. Σε αυτή την περίπτωση, ο κ. Κάμερον έχει δηλώσει ότι θα ηγηθεί της καμπάνιας για την παραμονή του Η.Β. στην Ε.Ε..


«'Εχουμε μόνον λίγους μήνες για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, σε περίπτωση που επιτύχουμε αυτή τη συμφωνία. Εάν επιτευχθεί, αμέσως μετά θα υπάρξει ανακοίνωση της ημερομηνίας», τόνισε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, οργάνου στο οποίο συμμετέχουν οι 28 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της Ε.Ε., Ντόναλντ Τουσκ, παρουσίασε νωρίτερα σειρά προτάσεων που θα αποτελέσουν τη βάση για την διατήρηση της Βρετανίας στους κόλπους της ένωσης.

Οι προτάσεις, οι οποίες αφορούν κυρίως την εξασφάλιση του ισότιμου χαρακτήρα των χωρών της Ε.Ε. που δεν συμμετέχουν στην Ευρωζώνη, την εξασφάλιση ότι οι Βρετανοί φορολογούμενοι δεν θα πληρώσουν για ανάγκες της ζώνης του ευρώ και τη δυνατότητα να περικόπτονται προνοιακά επιδόματα σε πολίτες της Ε.Ε. τα πρώτα τέσσερα χρόνια της παραμονής τους στο Ηνωμένο Βασίλειο, θα πρέπει να εγκριθούν στη Σύνοδο Κορυφής των «28» στα μέσα Φεβρουαρίου. Σε αυτή την περίπτωση, ο κ. Κάμερον έχει δηλώσει ότι θα ηγηθεί της καμπάνιας για την παραμονή του Η.Β. στην Ε.Ε..

Σε πληροφορίες βρετανικών μέσων ενημέρωσης γίνεται λόγος για δημοψήφισμα ακόμη και τον Ιούνιο του 2016.

Διαβάστε επίσης: Τις προτάσεις της Ε.Ε για μία νέα συμφωνία με τη Βρετανία παρουσίασε ο Τουσκ 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)