to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:51 | 27.03.2018

Διεθνή

Ικανοποιημένη από τις τοποθετήσεις Τουσκ και Γιούνκερ η Λευκωσία

Την ικανοποίηση της κυπριακής κυβέρνησης για τις τοποθετήσεις των Ντόναλντ Τουσκ και Ζαν Κλοντ Γιούνγκερ, μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου της Βάρνας, εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου


   Την ικανοποίηση της κυπριακής κυβέρνησης για τις τοποθετήσεις των Ντόναλντ Τουσκ και Ζαν Κλοντ Γιούνγκερ, μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου της Βάρνας, εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, ο οποίος υποστήριξε ότι «τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου έχουν γίνει πράξη».

   Πρέπει, όμως, είπε ο κ. Προδρόμου, να είμαστε επιφυλακτικοί και να περιμένουμε την ενημέρωση για το τι ακριβώς διαμείφθηκε στη Σύνοδο της Βάρνας.

   Ο κ. Προδρόμου, μιλώντας στο ΡΙΚ, χαρακτήρισε «σημαντική» τη δήλωση Ερντογάν ότι στρατηγικός στόχος είναι η ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και υπέδειξε ότι «αυτό επιτρέπει να βρίσκουν έδαφος οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για σεβασμό των κυριαρχικών δικαιωμάτων στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας».

   Η τοποθέτηση του προέδρου Τουσκ ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι της Κύπρου είναι αλληλέγγυοι στην Κυπριακή Δημοκρατία και το δικαίωμά της να εκμεταλλεύεται τον φυσικό πλούτο της είναι, όπως σημείωσε, «μια απάντηση που δείχνει ότι οι ευρωπαϊκές φιλοδοξίες της Τουρκίας δεν συνάδουν πλέον με τις ενέργειές της στην ΑΟΖ και τις οποίες δεν πρέπει να επαναλάβει».

   Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, σχολιάζοντας τη θέση του Ερντογάν, ότι οι Τουρκοκύπριοι πρέπει να συμπεριληφθούν ισότιμα σε ζητήματα που αφορούν την Ανατολική Μεσόγειο, επεσήμανε ότι αυτή «δείχνει ότι παραμένει κάποιο πρόβλημα».

AΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)