to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:18 | 28.09.2017

Διεθνή

Ηχητικό απόσπασμα με τη φωνή του Αλ Μπαγκντάντι δημοσιοποίησε το Ισλαμικό Κράτος

Ένα ηχητικό απόσπασμα - χωρίς όμως σαφή ημερομηνία ηχογράφησης - με τη φωνή του Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους, δημοσιεύτηκε σήμερα σε ένα προπαγανδιστικό μέσο που συνδέεται με την τζιχαντιστική οργάνωση, σε μια πρώτη εμφάνιση του Μπαγκντάντι έπειτα από έναν χρόνο.


Η ημερομηνία ηχογράφησης του 46λεπτου ηχητικού αποσπάσματος που αναρτήθηκε στο μέσο Al Furqan δεν κατέστη σαφής.

Ο Μπαγκντάντι ακούγεται να καλεί τους μαχητές της οργάνωσης να «αντισταθούν» στους εχθρούς τους σε όλα τα μέτωπα στη Συρία και το Ιράκ. Παράλληλα κάνει αναφορές στις απειλές της Βόρειας Κορέας ενάντια στην Ιαπωνία και τις ΗΠΑ.

Το απόσπασμα δημοσιεύτηκε εν μέσω μιας αυξανόμενης φημολογίας για την τύχη του Μπαγκντάντι, η τελευταία ηχογραφημένη ομιλία του οποίου δημοσιεύτηκε στις αρχές του περασμένου Νοεμβρίου, δύο εβδομάδες μετά την έναρξη της μάχης της Μοσούλης, όταν και κάλεσε τους πιστούς της οργάνωσης να πολεμήσουν τους «άπιστους» και να «χύσουν ποτάμια αίματος».

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είχε ανακοινώσει τον θάνατο του ηγέτη του ΙΚ την επομένη της ανακήρυξης από το Ιράκ της νίκης του στη Μοσούλη απέναντι στην τζιχαντιστική οργάνωση. Ωστόσο είχε αναφέρει πως αγνοεί το πού, το πότε ή υπό οποίες περιστάσεις συνέβη ο φερόμενος θάνατος του ηγέτη του ΙΚ.

Ο ρωσικός στρατός είχε επίσης ανακοινώσει στις 22 Ιουνίου ότι «κατά πάσα πιθανότητα» είχε σκοτώσει τον Μπαγκντάντι στη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής στα τέλη Μαΐου κοντά στην Ράκα στη Συρία. Το Κρεμλίνο, εντούτοις, είχε τόνισει ότι έχει στη διάθεσή του «αντικρουόμενες» πληροφορίες για τον θάνατο του επικεφαλής της τζιχαντιστικής οργάνωσης.

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Τζιμ Μάτις δήλωσε στα τέλη Ιουλίου ότι υποθέτει πως ο Μπαγκντάντι είναι ζωντανός.

Πηγή: ΑΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)