to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:13 | 16.07.2013

Κοινωνία

Ηχηρό το μήνυμα και των Βολιωτών στην Κυβέρνηση για το Πολυνομοσχέδιο (βίντεο)

Χιλιάδες οι συμμετέχοντες στις τρεις συγκεντρώσεις και πορείες


Όπως σε όλες τις μεγαλουπόλεις της χώρας έτσι και στον Βόλο, κορυφώθηκαν το πρωινό της Τρίτης οι κινητοποιήσεις αντίδρασης στο νέο πολυνομοσχέδιο, που προωθεί η δικομματική Κυβέρνηση Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ σε απόλυτη συνεργασία με την Τρόικα. 

Στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας πραγματοποιήθηκαν δύο συγκεντρώσεις και πορείες, στις οποίες συμμετείχαν χιλιάδες πολιτών, με μπροστάρηδες τους εκπαιδευτικούς, τους δημοτικούς αστυνόμους και τους σχολικούς φύλακες, οι κλάδοι των οποίων δέχονται τη νέα σφοδρή μνημονιακή επίθεση. 

Η πρώτη συγκέντρωση, στην οποία συμμετείχαν το Εργατικό Κέντρο Βόλου, η ΑΔΕΔΥ, ο Σύλλογος Εργαζομένων στους ΟΤΑ Μαγνησίας και διάφορες συλλογικές αλλά και σωματεία, πραγματοποιήθηκε, όπως ήταν προγραμματισμένη, στην πλατεία Ελευθερίας, με τους εργαζόμενους να συνεχίζουν με πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, πραγματοποιώντας και στάση έξω από τα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας. 

Την ίδια ώρα σε εξέλιξη βρίσκονταν στους δρόμους της πόλης και η πορεία του ΠΑΜΕ, στελέχη του οποίου συγκεντρώθηκαν νωρίτερα στην πλατεία Πανεπιστημίου. Με συνθήματα κατά του Πολυνομοσχεδίου και της αντιλαϊκής πολιτικής που προωθεί η Κυβέρνηση, το ΠΑΜΕ σημείωσε άλλη μία δυναμική πορεία, στις οποία συμμετείχαν σωματεία, συνδικάτα και σύλλογοι.

Εν τω μεταξύ μία τρίτη ανεξάρτητη πορεία, με σημείο συγκέντρωσης επίσης την πλατεία Ελευθερίας, κοινή πορεία μέχρις ενός ορισμένου σημείου και κατάληξη στο κτίριο της Διεύθυνσης Β' Βάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, όπου οι εκπαιδευτικοί για δεύτερη μέρα πραγματοποίησαν συμβολική κατάληψη,  πραγματοποίησαν μέλη της Πρωτοβουλίας για Ανεξάρτητο Κέντρο Αγώνα Εργατών, το ΕΕΚ και άλλες συλλογικότητες.

Σε κάθε περίπτωση και οι δύο απεργιακές κινητοποιήσεις θέλησαν και έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα στην Κυβέρνηση, ότι οι εργαζόμενοι είναι αντίθετοι στις απολύσεις που σχεδιάζονται, μα κυρίως ότι δεν θα υποχωρήσουν μέχρι να δικαιωθούν.

ΔΕΙΤΕ πλάνα και ΑΚΟΥΣΤΕ τις δηλώσεις που έκαναν στην κάμερα του e-Volos.gr οι εκπρόσωποι των φορέων:

Πηγή: e-volos.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)