to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:53 | 16.04.2016

Κοινωνία

Ηχηρό μήνυμα για την ανάκληση των απολύσεων 17 «ενοικιαζόμενων» τραπεζοϋπάλληλων της Eurobank

Ηχηρό μήνυμα για την ανάκληση των απολύσεων 17 «ενοικιαζόμενων» τραπεζοϋπάλληλων της Eurobank, έστειλαν δεκάδες συμμετέχοντες στον δίωρο αποκλεισμό του κτιρίου διοίκησης της Eurobank (Μποδοσάκειο) χθες το μεσημέρι


Την κινητοποιήση διοργάνωσε ο Σύλλογος Δανειζόμενου Προσωπικού Τραπεζικού Τομέα και εκτός από μέλη του πήραν μέρος, νεολαίοι, συνδικαλιστές του τραπεζικού χώρου και εκπρόσωποι σωματείων και οργανώσεων (μεταξύ αυτών ο Σύλλογος Εργαζομένων στην ICAP OUTSOURCING SOLUTIONS και μέλη του νεοσύστατου Συλλόγου Εργαζομένων στην Mellon Technologies).

Την παράσταση στήριξαν με την παρουσία τους και την μαχητικότητα τους  μέλη της Πανευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας για την Επαναφορά των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων στην Ελλάδα. Στη διαμαρτυρία βρέθηκαν ο πρόεδρος και μέλη του ΣΕΤΤΕΑ (Σύλλογος Ταχυδρομικών Ταχυμεταφορικών Επιχειρήσεων Αττικής), μέλη της Διοίκησης του ΕΚΑ, ΟΤΟΕ, ΣΥΕΤΕ, εργαζόμενοι της Eurobank και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χαρά Καφαντάρη.

Όπως αναφέρει ο  Σύλλογος Δανειζόμενου Προσωπικού Τραπεζικού Τομέα, τριμερής συνάντηση έχει οριστεί για την Τρίτη 19/4/16 το πρωί στο Υπουργείο Εργασίας και μέχρι τότε αναβλήθηκαν οι απολύσεις των συναδέλφων. «Η συμμετοχή – πάνω από 70 άτομα – στην παράσταση διαμαρτυρίας της Παρασκευής  από εργαζόμενους και νεολαίους, μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε τον αγώνα μας» επισημαίνει.

Με κυρίαρχο σύνθημα το «κανείς δεν ζει με 400 ευρώ – συλλογικές συμβάσεις, αυξήσεις στο μισθό» στηρίξαμε την παράσταση διαμαρτυρίας στο Μποδοσάκειο ίδρυμα του Ομίλου Eurobank που οργανώθηκε από το σύλλογο δανειζομένου προσωπικού τραπεζικού τομέα με σκοπό να παρθούν πίσω οι απολύσεις 17 «ενοικιαζόμενων» τραπεζοϋπαλλήλων, αναφέρει η πρωτοβουλία «mayday».

Πρόκειται για εργαζόμενους, που ο μισθός τους δεν ξεπερνούσε τα 586 ευρώ, και δούλευαν για χρόνια σαν ταμίες στα καταστήματα του πρώην ΤΤ, νυνEurobank, με εναλλασσόμενους «εργολάβους».  Ήδη η πλευρά της διοίκησης για να μην απολέσει ούτε ένα ευρώ από τα μπόνους της, είχε εξαναγκάσει τους εργαζομένους να υπογράψουν μείωση μισθού, πριν από 6 μήνες, ενώ σήμερα έρχεται με αφορμή την συρρίκνωση του  λειτουργικό κόστος της τράπεζας, να αφήσει στο δρόμο 17 ανθρώπους.

 
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)