to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:39 | 07.10.2017

Αθλητισμός

Ηχηρό «καμπανάκι» για Αλαφούζο από τους παλαίμαχους του ΠΑΟ - Στη δημοσιότητα τα οικονομικά της ΠΑΕ, στη Λεωφόρο με Ολυμπιακό και ΑΕΚ

«Οφείλουμε να γνωστοποιήσουμε στον Παναθηναϊκό κόσμο ότι η συνάντησή μας από την πλευρά των εκπροσώπων της ΠΑΕ φάνηκε να έχει διεκπεραιωτικό χαρακτήρα... Δεν λάβαμε γνώση καμίας αντιπρότασης, καμίας πρωτοβουλίας για την αντιμετώπιση των επειγουσών αναγκών...».


Οι παλαίμαχοι του Παναθηναϊκού με χθεσινή ανακοίνωσή τους καλούν τη διοίκηση της ΠΑΕ να δράσει άμεσα, ειδάλλως θα είναι διαχρονικά υπόλογη στον κόσμο της ομάδας. Μεταξύ άλλων επισημαίνουν:

"Εμείς, είκοσι και πλέον παλαίμαχοι, οι περισσότεροι της γενιάς του νυν προέδρου της ΠΑΕ που έχουμε συνδέσει τους εαυτούς μας με ένδοξες στιγμές του Παναθηναικού μας, αυτοβούλως, θέσαμε τους εαυτούς μας στη διάθεση του Παναθηναϊκού, παρουσιάζοντας το δικό μας ενωτικό πλάνο σωτηρίας 'PAO ΣΑΝ ΑΛΛΟΤΕ'.

Οφείλουμε να γνωστοποιήσουμε στον Παναθηναικό κόσμο ότι η συνάντησή μας από την πλευρά των εκπροσώπων της ΠΑΕ φάνηκε να έχει διεκπεραιωτικό χαρακτήρα... Δεν λάβαμε γνώση καμίας αντιπρότασης, καμίας πρωτοβουλίας για την αντιμετώπιση των επειγουσών αναγκών - οφειλών σε αθλητές που απειλούν την ομάδα με τιμωρία, αλλά ούτε και καμία απολύτως ενημέρωση για τις τρέχουσες και μελλοντικές οικονομικές υποχρεώσεις της ομάδας, αν και επιμόνως το ζητήσαμε προκειμένου να έχουμε εικόνα.

Αντ' αυτού, εδώ και 15 ημέρες που αίφνης αποσύρθηκε από το τιμόνι της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ο κ. Αλαφούζος, η ομάδα φαίνεται να βαδίζει ανεξέλεγκτα, χωρίς συγκεκριμένο σχέδιο σωτηρίας, ο κόσμος ενώ έχει κινητοποιηθεί και θέλει να την αγκαλιάσει και να ενισχύσει οικονομικά την ομάδα, έχει αποκοπεί από αυτή και οι μόνες κινήσεις - ειδήσεις που διαρρέουν από την ΠΑΕ είναι οι αποτυχημένες απόπειρες στελέχωσης της επιτροπής σωτηρίας χωρίς να παρουσιάζεται κανένα πλάνο, η κινδυνολογία για οικονομική διάλυση της ομάδας ένεκα οφειλών της σε αθλητές και η ανερυθρίαστη εξαγγελία για τo ξεπούλημα των βασικών αθλητών της ομάδας που θα οδηγήσει στην αγωνιστική απαξίωσή της.

Πριν είναι πολύ αργά, καλούμε τη διοίκηση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός:

Α) Να ανοίξει άμεσα δίαυλο οικονομικής ενίσχυσης της ομάδας από τον κόσμο της.

Β) Να υλοποιήσει άμεσα τις ήδη τεθείσες στη διάθεσή της προτάσεις εξεύρεσης πόρων ή όποιες άλλες τείνουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Γ) Να δώσει σαφή εικόνα στον Παναθηναϊκό κόσμο για την υφιστάμενη οικονομική κατάσταση σε συνέχεια πρόσφατης δημόσιας δήλωσης - δέσμευσης του προέδρου της πως 'δεν έχει να κρύψει τίποτα και θα πει την αλήθεια στον Παναθηναϊκό κόσμο'.

Δ) Να παύσει να έχει πρωταρχικό αν όχι μοναδικό μέλημα του 'πλάνου σωτηρίας' της το ξεπούλημα (πέραν της περίπτωσης του Οδυσσέα Βλαχοδήμου) βασικών στελεχών και την αγωνιστική απαξίωση της ομάδας.

Ε) Να μη χάνει άλλο πολύτιμο χρόνο σε περισυλλογή και έλλειψη πρωτοβουλίας, αλλά να κινητοποιήσει τον Παναθηναϊκό κόσμο που επιθυμεί, αλλά εδώ και 15 ημέρες στερείται το δικαίωμα να βοηθήσει και αναγκάζεται αμέτοχος να παρακολουθεί τις εξελίξεις".

Κατάπτωση της εγγυητικής

Δύο εταιρείες οι οποίες ειδικεύονται στην παρασκευή, τοποθέτηση και φροντίδα χλοοτάπητα ζητούν από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού την κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Πρόκειται για οφειλές ύψους 150.000 ευρώ. Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού δεν πήρε χθες απόφαση για την υπόθεση, η οποία θα εξεταστεί ξανά στις 19 Οκτωβρίου, μετά από αίτημα αναβολής της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Στη Λισσαβώνα ο Βλαχοδήμος

Η μετεγγραφή του Οδυσσέα Βλαχοδήμου στην Μπενφίκα είναι στην τελική ευθεία, σύμφωνα με την πορτογαλική εφημερίδα «A Bola». Οι Πορτογάλοι αποκαλύπτουν ότι ο 23χρονος τερματοφύλακας θα «πετάξει» σήμερα για τη Λισσαβώνα, προκειμένου να περάσει από εξετάσεις και να υπογράψει. Στο ίδιο ρεπορτάζ αναφέρουν ότι ο Παναθηναϊκός θα λάβει 2 εκατ. ευρώ για την παραχώρηση του παίκτη, καθώς και ότι ο ίδιος θα λαμβάνει 400.000 ευρώ για κάθε χρόνο συμβολαίου μέχρι το 2022. Μάλιστα γίνεται αναφορά και στο ποσοστό μεταπώλησης, το οποίο είναι 15% για τον Παναθηναϊκό.

(πηγή: Νίκος Πανταζίδης - Αυγή)


Στη δημοσιότητα τα οικονομικά της ΠΑΕ, στη Λεωφόρο με Ολυμπιακό και ΑΕΚ

Να δοθούν στη δημοσιότητα όλα τα οικονομικά στοιχεία της ΠΑΕ αποφάσισε σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο του Παναθηναϊκού στη διάρκεια της σημερινής (6/10) του συνεδρίασης. Παράλληλα, ξεκαθαρίστηκε ότι τα εντός έδρας ντέρμπι που ακολουθούν με Ολυμπιακό και ΑΕΚ θα διεξαχθούν κανονικά στο «Απόστολος Νικολαΐδης» και όχι στο ΟΑΚΑ.
Πριν από λίγες ημέρες οι οργανωμένοι της «Θύρας 13» με ανακοίνωση που εξέδωσαν ζήτησαν την ενημέρωση του κόσμου για τα οικονομικά στοιχεία του συλλόγου, από τότε που ανέλαβε ο Γιάννης Αλαφούζος.
Το αίτημα των οπαδών έγινε αποδεκτό κι εντός των προσεχών ημερών θα δοθούν με λεπτομέρειες όλες οι οικονομικές κινήσεις της ΠΑΕ. Ο κόσμος του Παναθηναϊκού μεε τον τρόπο αυτό θα έχει την ευκαιρία να μάθει με αριθμούς τα χρήματα που εισπράχθηκαν και αυτά που δαπανήθηκαν, προκειμένου να υπάρξει μία σαφής εικόνα για το πώς οδηγήθηκε η ομάδα σε αυτό το αδιέξοδο.
Αξίζει να επισημανθεί ότι η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη ομόφωνα και πλέον αναμένεται να γίνει γνωστό πότε και με ποιο τρόπο θα γνωστοποιηθούν στο κοινό. Το πιθανότερο είναι πως αυτό θα γίνει μέσω κάποιας ανακοίνωσης στην οποία θα αναγράφονται τόσο τα έσοδα όσο και τα έξοδα της ΠΑΕ, όπως φυσικά και οι οφειλές της.
Επίσης αποφασίστηκε ότι τα δύο εντός έδρας ντέρμπι που ακολουθούν, με Ολυμπιακό και ΑΕΚ, θα δοθούν στην φυσική έδρα της ομάδας, το «Απόστολος Νικολαΐδης». Η σκέψη να διεξαχθούν στο Ολυμπιακό Στάδιο απορρίφθηκε και σε αυτό μέτρησε πάρα πολύ και η θέση του Μαρίνου Ουζουνίδη.  
Ο Έλληνας τεχνικός εκτιμά ότι η δυναμική της ομάδας όταν αγωνίζεται στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας είναι εντελώς διαφορετική από το να ρισκάρει και να παίξει στο ΟΑΚΑ, καθώς για να υπάρξει εισπρακτική επιτυχία στο Στάδιο θα πρέπει στα ματς αυτά να κοπούν περισσότερα από 50.000 εισιτήρια, κάτι που οι διοικούντες εκτίμησαν πως δεν θα γίνει.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)