to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:59 | 03.02.2022

Διεθνή

Ηγετικά στελέχη των Ρεπουμπλικάνων κατά Τραμπ για τα περί αθώωσης των συλληφθέντων της εισβολής στο Καπιτώλιο

Ο Μιτς Μακόνελ και ηγετικά στελέχη των Ρεπουμπλικάνων απορρίπτουν τις τελευταίες δηλώσεις του Τραμπ, σχετικά με την απόδοση χάριτος στους καταδικασθέντες για την 6η Ιανουαρίου 2021


Ο Μιτς Μακόνελ ηγέτης της μειοψηφίας των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία, μέλη της ομάδας ηγεσίας του, αλλά και του εσωτερικού κύκλου των συνεργατών του απορρίπτουν τις τελευταίες δηλώσεις του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με την εισβολή της 6ης Ιανουαρίου 2021 στο Καπιτώλιο, αλλά και τις προεδρικές εκλογές του 2020.

Ο Μακόνελ δήλωσε την Τρίτη στους δημοσιογράφους ότι θα είναι αντίθετος στην απονομή χάρης στους υποστηρικτές του Τραμπ, που παραδέχτηκαν την ενοχή τους για την παραβίαση του νόμου στις 6 Ιανουαρίου του 2021, όταν ένα άτακτο πλήθος εισέβαλε στο Καπιτώλιο, με συνέπεια τον θάνατο ενός μέλους της αστυνομίας του Καπιτωλίου, τον τραυματισμό πολλών άλλων αστυνομικών, αλλά και την πρόκληση ζημιών άνω του ενός εκατομμυρίου δολαρίων.

Οι δηλώσεις αυτές, σηματοδότησαν την προσπάθεια του Μακόνελ, αλλά και αρκετών άλλων συναδέλφων του Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία, προκειμένου να αφήσουν πίσω τις προεδρικές εκλογές του 2020.

Οι Ρεπουμπλικάνοι στη Γερουσία πιστεύουν ότι μπορούν να ξανακερδίσουν την πλειοψηφία στις ενδιάμεσες εκλογές του φθινοπώρου, όπως επίσης και την πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Οι ίδιοι, θέλουν να συζητήσουν σχετικά με τον πληθωρισμό και άλλα ζητήματα, για τα οποία, όπως πιστεύουν θα αποτελέσουν σημαντικά βαρίδια για τον πρόεδρο Μπάιντεν, αλλά και τους Δημοκρατικούς στις εκλογές του Νοεμβρίου.

Ωστόσο, το πρόβλημα εντοπίζεται στο γεγονός ότι ο Τραμπ εξακολουθεί να επανέρχεται στην αντιπαλότητα που καλλιέργησε για το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών, με την επιχειρηματολογία που κατασκεύασε ο ίδιος και για την οποία, θεωρούν ότι οδηγεί σε πολιτικό αδιέξοδο.

Ο Τραμπ σε μία προεκλογική εκδήλωση που έγινε το Σάββατο, αναφέρθηκε δημόσια στην ιδέα της απόδοσης χάριτος σε όσους καταδικάστηκαν για τα εγκλήματα της 6ης Ιανουαρίου, δηλώνοντας ότι «αν είμαι προεδρικός υποψήφιος και κερδίσω θα αντιμετωπίσω δίκαια αυτούς ανθρώπους, αναφορικά με την 6η Ιανουαρίου».

«Αν απαιτηθεί η απονομή χάριτος, θα τους δώσω χάρη, επειδή αντιμετωπίστηκαν τόσο άδικα» δήλωσε ο Τραμπ.

Η δήλωση αυτή, δεν ευχαρίστησε τον Μακόνελ.

_____

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ από The Hill

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)