to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:12 | 05.11.2014

Διεθνή

Ιερουσαλήμ: Επίθεση με αυτοκίνητο σε πεζούς - Ένας νεκρός,14 τραυματίες, νεκρός από πυρά κι ο παλαιστίνιος οδηγός

Παλαιστίνιος, κάτοικος στρατοπέδου προσφύγων, έπεσε επίτηδες με το αυτοκίνητό του πάνω σε πεζούς στην Ιερουσαλήμ, τραυματίζοντας τουλάχιστον 14 άτομα. Κατόπιν, έπεσε νεκρός από πυρά ισραηλινών αστυνομικών. Από χθες το βράδυ, είχαν ξεκινήσει νέες ταραχές στην Ανατολική Ιερουσαλήμ.


Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν ισραηλινά και παλαιστινιακά μέσα ενημέρωσης, παλαιστίνιος οδηγός οδήγησε το βαν του επάνω σε ομάδα πεζών που περίμενε σε διασταύρωση σε γειτονιά ανάμεσα στην αραβική Ανατολική Ιερουσαλήμ και συνοικία υπερορθόδοξων εβραίων.

Embedded image permalink

Ο παλαιστίνιος Ιμπραχίμ Αλ Ακάζι (στη φωτ.) συνέχισε την τρελή πορεία του αυτοκινήτου, χτυπώντας και άλλα αυτοκίνητα και, σύμφωνα τουλάχιστον με το ynetnews, όταν ακινητοποιήθηκε το όχημά του συνέχισε την επίθεση πεζός κρατώντας μια μεταλλική μπάρα. Στο τέλος, εντοπίστηκε από αστυνομικούς που τον πυροβόλησαν και τον σκότωσαν.

 Gil Yohanan)

Φωτ. από το σημείο της επίθεσης.

Από την επίθεση αναφέρεται πως ένας άνθρωπος σκοτώθηκε, τουλάχιστον 3 ακόμα τραυματίστηκαν σοβαρά, δύο έχουν λιγότερο σοβαρά τραύματα κι ένας ακόμη ελαφρά.

Φωτ. από το ynet, που ισχυρίζεται πως ο οδηγός του αυτοκινήτου σχετίζεται με τη Χαμάς.

Το περιστατικό λαμβάνει χώρα ενώ η ένταση στην Ιερουσαλήμ έχει ανέβει κατακόρυφα, με σχεδόν καθημερινές συγκρούσεις παλαιστίνιων διαδηλωτών με τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας. Οι παλαιστίνιοι θεωρούν πως αντιμετωπίζουν διαρκείς προκλήσεις από το Ισραήλ, που περιορίζει την πρόσβασή τους στους ιερούς τους τόπους, ενώ ταυτόχρονα προχωρά στην έγκριση και την κατασκευή νέων εποικισμών επιχειρώντας να αλλοιώσει την πληθυσμιακή σύνθεση της κατεχόμενης από το 1967 Ανατολικής Ιερουσαλήμ.

Embedded image permalink

Καθόλου άσχετο με τη συνολική ένταση: Σήμερα το πρωί οι ισραηλινές αρχές κατεδάφισαν ακόμη ένα σπίτι παλαιστίνιου στην Ιερουσαλήμ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)