to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:51 | 06.02.2020

Διεθνή

Ιερουσαλήμ: Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς, 12 στρατιώτες τραυματίστηκαν

Οδηγός αυτοκινήτου το έριξε πάνω σε πλήθος πεζών στο κέντρο της Ιερουσαλήμ τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη τραυματίζοντας 14 ανθρώπους, ανάμεσά τους 12 στρατιωτικούς στους οποίους είχε δοθεί άδεια εξόδου πριν ορκιστούν, κι η ισραηλινή αστυνομία διενεργεί έρευνα για «τρομοκρατική» ενέργεια, για πιθανή επίθεση Παλαιστινίου.


  Σύμφωνα με την ισραηλινή αστυνομία, ο οδηγός διέφυγε αφού έριξε το αυτοκίνητο πάνω στους πεζούς στην Οδό Δαυίδ Ρεμέζ, κοντά σε αραβικές συνοικίες της ανατολικής Ιερουσαλήμ. Στον δρόμο αυτό λειτουργούν ένα θέατρο, εστιατόρια και μπαρ που μένουν ανοιχτά ως αργά το βράδυ.

Το κέντρο άμεσης βοήθειας MDA ανέφερε ότι ασθενοφόρο διακόμισε έναν τραυματία σε σοβαρή κατάσταση κι έναν ακόμη, η ζωή του οποίου δεν απειλείται, σε νοσοκομείο. Και οι δύο είναι 20 ετών, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας ανακοίνωσε ότι «διενεργείται έρευνα για τρομοκρατική επίθεση» μετά το συμβάν, που σημειώθηκε στις 01:45 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας).

Η αποκάλυψη του σχεδίου του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για την Παλαιστίνη την περασμένη εβδομάδα στην Ουάσινγκτον, προκάλεσε οργή στους Παλαιστίνιους, καθώς μεταξύ άλλων προβλέπει την προσάρτηση εβραϊκών οικισμών στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και της Κοιλάδας του Ιορδάνη στο Ισραήλ, και απορρίπτει την ανακήρυξη της Ανατολικής Ιερουσαλήμ σε πρωτεύουσα ενός μελλοντικού παλαιστινιακού κράτους.

Η Χαμάς χαιρετίζει την επίθεση στην Ιερουσαλήμ ως «απάντηση» στο σχέδιο Τραμπ 

Το ισλαμιστικό παλαιστινιακό κίνημα Χαμάς, που βρίσκεται στην εξουσία στη Λωρίδα της Γάζας, χαιρέτισε σήμερα την επίθεση με αυτοκίνητο που προκάλεσε τον τραυματισμό περίπου δέκα ισραηλινών στρατιωτών στην Ιερουσαλήμ, χαρακτηρίζοντάς την «απάντηση» στο σχέδιο του Ντόναλντ Τραμπ για τη Μέση Ανατολή.

«Η επιχείρηση της αντίστασης στο κέντρο της κατεχόμενης Ιερουσαλήμ είναι μια χειροπιαστή απάντηση του λαού μας στο σχέδιο καταστροφής του Τραμπ», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο εκπρόσωπος της Χαμάς Χάζεμ Κάσεμ.

Πληροφορίες από ΑΠΕ_ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη:

Εισβολή του ισραηλινού στρατού στην Τζενίν, ένας Παλαιστίνιος νεκρός

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)