to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:48 | 02.06.2019

Κοινωνία

Ιερέας επιτέθηκε στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Μιχαηλίδη

Ο κ. Μιχαηλίδης μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ επιβεβαίωσε το περιστατικό αναφέροντας ότι θα καταθέσει έγγραφη αναφορά για αυτό στο Μητροπολίτη Χίου κ. Μάρκο την οποία θα κοινοποιήσει και στην Ιερά Σύνοδο


Ιερέας αμέσως μετά το τέλος της θείας λειτουργίας φορώντας ακόμα τα άμφια, μέσα στην εκκλησία στο χωριό Φλατσιά της Χίου, επιτέθηκε στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στο νησί Ανδρέα Μιχαηλίδη.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, ο βουλευτής βρισκόταν στην εκκλησία παριστάμενος σε 40ήμερο μνημόσυνο προσωπικού και πολιτικού του φίλου. Αμέσως μετά το τέλος της προσευχής και ενώ ο κ. Μιχαηλίδης συλλυπείτο τους συγγενείς του εκλιπόντος, ο ιερέας πήγε τρέχοντας στο παγκάρι, πήρε μια φούχτα κέρματα, τα οποία στη συνέχεια πέταξε στο πρόσωπο του βουλευτή, φωνάζοντας «πάρτα τα 30 αργύρια για τα οποία πούλησες την Μακεδονία. Προδότη να φύγεις από εδώ. Έξω από την εκκλησία».

Ο βουλευτής προκειμένου να αποφευχθεί επεισόδιο αποχώρησε από το ναό.

Ο κ. Μιχαηλίδης μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ επιβεβαίωσε το περιστατικό αναφέροντας ότι θα καταθέσει έγγραφη αναφορά για αυτό στο Μητροπολίτη Χίου κ. Μάρκο την οποία θα κοινοποιήσει και στην Ιερά Σύνοδο. Όπως είπε ο κ. Μιχαηλίδης μάλιστα «το γεγονός επισείει και σοβαρές ποινικές ευθύνες». Ο Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος, με δήλωση του στη χιώτικη ιστοσελίδα alithia σχετικά με το συμβάν: «Μας στεναχωρούν κάποιες αποφάσεις αλλά σεβόμεθα και αγαπούμε τα πρόσωπα γιατί είναι εικόνες Θεού» (πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ).

ΣΥΡΙΖΑ Χίου: Επικίνδυνο γεγονός

Ανακοίνωση για το πρωτοφανές συμβάων εξέδωσε η Ν.Ε. Χίου του ΣΥΡΙΖΑ:

Ένα πρωτοφανές περιστατικό  διαδραματίστηκε σήμερα το πρωί  όταν ιερέας   στην Εκκλησία των Φλατσίων, κατέβηκε από το Ιερό βήμα  πετώντας κέρματα στο πρόσωπο του Βουλευτή  ΣΥΡΙΖΑ Χίου, Ανδρέα Μιχαηλίδη ,φωνάζοντας ύβρεις σχετικά με την Μακεδονία.
Επικίνδυνο γεγονός που δηλώνει πόσο ο φανατισμός και η πολιτικολογία έχει αντικαταστήσει το λειτούργημα του ιερέα και μάλιστα στην Ακριτική Χίο.
Ως ΣΥΡΙΖΑ Χίου, εκτός του δεδομένου ότι καταδικάζουμε σε όλους τους τόνους ,το απαράδεκτο γεγονός που έγινε εν ώρα της Θείας Λειτουργίας, προβληματιζόμαστε  για τις μεμονωμένες ενέργειες ιερέων που δεν έχουν σχέση με την θρησκευτική πίστη και το αγνό συναίσθημα του ποιμνίου.
Η Εκκλησία ως χώρος λατρείας και οι ιερείς ως λειτουργοί του θείου λόγου δεν δικαιούνται να πολιτικολογούν και να παρασύρουν.
Όλα έχουν τα όρια τους.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)