to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ιεράρχης του σκότους υπεράνω κάθε εξουσίας;

Είναι γνωστή η «ιστορία» του κ. Αμβρόσιου και στην περίπτωσή του φροντίζει καθημερινά τα στερνά να τιμούν με τον καλύτερο τρόπο τα πρώτα


Ο επί παντός του επιστητού ομιλών και τα πάντα ακροδεξιώς πληρών ηγέτης του χριστιανικού μίσους μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιάλειας Αμβρόσιος εκτελεί συμβόλαια πολιτικού θανάτου, βάλλει ενάντια στους συνανθρώπους του, υπερασπίζεται τον χριστιανισμό των όπλων θυμίζοντας όλο και πιο πολύ τους φονταμενταλιστές ISIS.

Πρωτοστατεί σε όλες τις σκοταδιστικές εκδηλώσεις «καταδικάζοντας», «αφορίζοντας» και από χθες δικαιωμένος μπορεί να θριαμβολογεί για την ιδιότυπη ασυλία της οποίας χαίρει μετά την αθώωσή του από το δικαστήριο για παράβαση των διατάξεων του αντιρατσιστικού νόμου περί δημόσιας υποκίνησης σε βία ή μίσος.

Ποιος αρχιεπίσκοπος μπορεί να τον καταδικάσει; Ποιος δικαστής να τον δικάσει; Ποια εξουσία να τον επικρίνει, όταν ο ίδιος ελέω Θεού «πυροβολεί» λεκτικά τους συνανθρώπους του ενώ την ίδια ώρα δεν κρύβει τις προθέσεις του: «Το 'φτύστε τους' είναι το λιγότερο. Αν είχα όπλο και μπορούσα από τον νόμο, θα το χρησιμοποιούσα να τελειώνουμε» είπε προχθές κατά τη διάρκεια της δίκης που τον αθώωσε για κείμενο ρατσιστικού μίσους κατά της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Είναι γνωστή η «ιστορία» του κ. Αμβρόσιου και στην περίπτωσή του φροντίζει καθημερινά τα στερνά να τιμούν με τον καλύτερο τρόπο τα πρώτα. Πώς να ξεχαστούν οι ανοίκειες επιθέσεις και οι κατάρες κατά θεσμών της δημοκρατίας, όπως του πρωθυπουργού ή των υπουργών Παιδείας; Δεν πάει πολύς καιρός που έβαλε και κατά της δημόσιας τηλεόρασης, καθώς θεώρησε ότι δεν προβλήθηκαν αρκετά οι σκοταδιστικές απόψεις του κατά της ελευθερίας του λόγου και της έκφρασης με αφορμή τη θεατρική παράσταση "Jesus Christ Superstar".

Το θέμα όμως δεν είναι αν είναι φασίστας ο Αμβρόσιος. Άλλωστε δεν το κρύβει όταν φωτογραφίζεται αγκαλιά με τους χρυσαυγίτες βουλευτές ή όταν δηλώνει σε πρόσφατη συγκέντρωση «φασίστας ναι, κατσαπλιάς ποτέ». Το πρόβλημα είναι ότι οι απόψεις του εκφράζονται καθημερινά διά του ρόλου του σε ακροατήριο, ενώ συχνά φιλοξενούνται στα ΜΜΕ και πλέον επιβραβεύεται και από τη Δικαιοσύνη.

Η Ιεραρχία μαζί με τους απόστρατους φαίνεται να έχει αναλάβει ιδεολογικό ηγετικό και πολιτικό ρόλο επιχειρώντας να ηγηθεί στην προσπάθεια παλινόρθωσης που άγει η Ν.Δ. Τα κηρύγματα μίσους, η προβολή του εθνικισμού και των σκοταδιστικών απόψεων από τα ΜΜΕ ενσταλάζοντας μίσος, φόβο και διχασμό στην κοινωνία επιδιώκουν να στρέψουν τους πολίτες όλο και πιο ακροδεξιά.

Το επιχείρημα και ο ορθός λόγος είναι η μόνη απάντηση στον φανατισμό και το σκοτάδι. Όμως μπροστά στην αναζήτηση της λογικής ο Αμβρόσιος θα στέλνει απειλητικά προκλητικά χαιρετίσματα όσο η πολιτεία τον ανέχεται, η Εκκλησία τον υποθάλπει και η δικαστική εξουσία τον επιβραβεύει παρέχοντάς του ασυλία. «Οι αριστερούληδες έτσι είναι. Χαιρετίσματα στον Φίλη και στον Γαβρόγλου» είπε ιερέας του πανηγυρίζοντας μετά το πέρας της δίκης...

Τα ράσα δεν κάνουν τον παπά και σίγουρα δεν κρύβουν τον φασίστα...

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)