to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:21 | 26.06.2019

Πολιτική

Ιδού γιατί αποφεύγει την τηλεοπτική αντιπαράθεση ο Μητσοτάκης (βίντεο)

«Ο λόγος για τον οποίο αποφεύγει το debate ο κ. Μητσοτάκης είναι γιατί το πρόγραμμα της ΝΔ είναι βαθιά αντικοινωνικό. Όσο και αν προσπαθεί να το κρύψει, πίσω από πολύ ευχάριστες λέξεις, η αλήθεια είναι ότι δεν σκοπεύει να κάνει καμία φορολογική ελάφρυνση ούτε το 2019, ούτε το 2020», αναφέρει σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο πρωθυπουργός


Μέσω χαρακτηριστικών αποσπασμάτων από τη συνέντευξή του στο Star (Τρίτη 25/6) ο Αλ. Τσίπρας επαναλαμβάνει ότι ο λόγος για τον οποίο αποφεύγει την τηλεοπτική αντιπαράθεση ο κ. Μητσοτάκης είναι γιατί το πρόγραμμα της ΝΔ είναι βαθιά αντικοινωνικό.« Όσο και αν προσπαθεί να το κρύψει, πίσω από πολύ ευχάριστες λέξεις, η αλήθεια είναι ότι δεν σκοπεύει να κάνει καμία φορολογική ελάφρυνση ούτε το 2019, ούτε το 2020», τονίζει ο πρωθυπουργός:

«Ούτε δεμένος δεν θα έλθει σε ντιμπέτι μαζί μου»

Συγκεκριμένα, ο Αλ. Τσίπρας αναφέρθηκε και την Τρίτη στο θέμα του ντιμπέιτ, λέγοντας σκωπτικά ότι ο κ. Μητσοτάκης μόνο δεμένος θα ερχόταν σε ένα τέτοιο ντιμπέιτ και εξήγησε: "Γιατί δεν μπορούμε να βρούμε μια ημερομηνία να αλλάξουμε όλοι το πρόγραμμά μας, να κάτσουμε να κουβεντιάσουμε; Εγώ πιστεύω ότι ούτε δεμένος δεν θα καθόταν να αντιπαρατεθεί μαζί μου. Δεν το λέω με αλαζονεία αυτό. Δεν είναι το θέμα ότι δεν είναι ικανός ο κ. Μητσοτάκης.

Εγώ δεν τον υποτιμώ ως αντίπαλο. Θεωρώ ότι έχει ικανότητες, ότι μπορεί να σταθεί με επάρκεια σε ένα πολιτικό διάλογο. Δεν έρχεται, γιατί αισθάνεται την αδυναμία των επιχειρημάτων...Έχετε ακούσει τον κ. Μητσοτάκη να πει τίποτα ουσιαστικό όλες αυτές τις ημέρες; Όλοι μαζί, ενωμένη Ελλάδα, ο ήλιος που θα ανατείλει, τι ωραία που είμαστε. Αυτός είναι πολιτικός λόγος; Γιατί δεν κάθεται να αντιπαρατεθούμε με βάση τα προγράμματά μας και να μας πει και ο ίδιος ποιες είναι οι θέσεις του, ποιο είναι το πρόγραμμά του; Στην συνέχεια αναφέρθηκε στο πρόγραμμα της ΝΔ: "Το πρόγραμμα της Ν.Δ. στοχεύει στο 1 προς 5 απολύσεις προσλήψεις - αποχωρήσεις από το δημόσιο. Το πρόγραμμα της Ν.Δ. στοχεύει στη μείωση των δαπανών μέσα από την κατάργηση των επιδομάτων κοινωνικής στήριξης. Το πρόγραμμα της Ν.Δ. στοχεύει στην διατήρηση ή ακόμη περαιτέρω συρρίκνωση των ασφαλιστικών δαπανών, δηλαδή των συνταξιοδοτικών δαπανών.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)