to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:09 | 13.08.2013

Οικονομία

Ιδιωτικοποιήσεων συνέχεια μετά το ξεπούλημα του ΟΠΑΠ

Αποφασισμένος ο Σταυρίδης να υλοποιήσει τα σχέδια για εκποίηση κάθε αναπτυξιακού εργαλείου - στις αρχές του 2014 η ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ


Με τον ΟΛΠ – ΟΛΘ, την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και την ΕΥΑΘ θα συνεχίσει τις αποκρατικοποιήσεις η κυβέρνησης, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο πρόεδρος του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), Στέλιος Σταυρίδης, μία ημέρα μετά από την πώληση του 33% του ΟΠΑΠ.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega ο κ. Σταυρίδης δήλωσε για τον ΟΛΠ και τον ΟΛΘ θα εκδοθεί πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος το αργότερο μέσα στον Σεπτέμβριο, με στόχο μέχρι το α΄ τρίμηνο του 2014 να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Για την ΕΥΑΘ ο κ. Σταυρίδης ανέφερε ότι «δεν ιδιωτικοποιείται το νερό αλλά οι υπηρεσίες είσπραξης, τιμολόγησης, συντήρησης και επέκτασης του δικτύου και πρόσθεσε ότι η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου ή τις αρχές του 2014».

Μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα πάντα με τα όσα δήλωσε ο κ. Σταυρίδης, θα έχει ολοκληρωθεί η εκδήλωση ενδιαφέροντος και για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η ιδιωτικοποίηση της οποίας αναμένεται να ολοκληρωθεί ως το πρώτο τρίμηνο του 2014, ωστόσο ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ ανέφερε ότι υπάρχει ήδη ενδιαφέρον από Κινέζους, Ρώσους και Γάλλους, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «θα πάει σε εκείνον που θα δώσει τα περισσότερα».

Τέλος το ίδιο διάστημα πρόκειται να ξεκινήσουν οι διαδικασίες και για την αποκρατικοποίηση της εταιρείας συντήρησης τροχαίου υλικού του Ελληνικού Δημοσίου ROSCO.

Πηγή: topontiki.gr

Διαβάστε επίσης: Απάντηση Όλι Ρεν στο Νίκο Χουντή: Απόφαση αποκλειστικά της ελληνικής κυβέρνησης η ιδιωτικοποίηση του νερού

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)