to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:06 | 03.09.2012

left.gr

Πολιτική

Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών: Επικίνδυνη η χρήση χημικών στις διαδηλώσεις

Με αφορμή τη δήλωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη περί περιορισμού της ρίψης χημικών στις διαδηλώσεις, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει τα εξής:


Με αφορμή τη δήλωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη περί περιορισμού της ρίψης χημικών στις διαδηλώσεις, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει τα εξής:

"Η Ομάδα Άμεσης Δράσης των εθελοντών γιατρών του ΙΣΑ στις περσινές διαδηλώσεις είχε δώσει τις πρώτες βοήθειες σε δεκάδες πολίτες, που είχαν υποστεί επικίνδυνα εγκαύματα και σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα από την εισπνοή των χημικών ουσιών, τα οποία ρίπτονταν", αναφέρει η ανακοίνωση και συνεχίζει: "Για λόγους διαφύλαξης της δημόσιας υγείας είχαμε αποστείλει στο Γενικό Χημείο του κράτους φιαλίδια χημικών ουσιών, που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων και είχαμε ζητήσει την παρέμβαση του εισαγγελέα, ώστε να διαφυλαχθεί η υγεία χιλιάδων αμέριμνων πολιτών".

Και καταλήγει: "Πράγματι, η προσπάθεια μας εστέφθη με επιτυχία, διότι έχει ανοιχθεί φάκελος στην εισαγγελία και η υπόθεση διερευνάται από τις αρμόδιες αρχές".


Βέβαια, ο υπουργός προαναγγέλλει νομοθέτημα για τις προϋποθέσεις των συγκεντρώσεων στο Κέντρο και την αντιμετώπιση των επεισοδίων με μια νέου τύπου διαχείριση με τη χρήση αντλιών νερού, οι οποίες δεν είναι φυσικά ακίνδυνες... Κάθε άλλο!


Ένα παράδειγμα....



Στη Γερμανία το 2009 στην ιστοσελίδα της Damler διαβάσαμε διθυράμβους για την αστυνομία της Στουτγάρδης, η οποία μόλις είχε παραλάβει ένα νέο εντυπωσιακό όχημα (κόστους 1 εκατ. ευρώ) που «όμοιό του δεν έχει υπάρξει», με εντελώς πρωτοποριακό σχεδιασμό και δυνατότητα αποθήκευσης 10 χιλιάδων λίτρων νερού. Συνολική παραγγελία: 78 οχήματα, με τα πρώτα τρία να καταφτάνουν μόλις έναν χρόνο μετά, έτοιμα για χρήση. Ένα από τα τρία προκάλεσε ολική τύφλωση σε συνταξιούχο στις 30 Σεπτεμβρίου 2010, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας για την κοπή δέντρων σε σταθμό της πόλης. 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)