to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

7:48 | 20.07.2019

Διεθνή

Ιαπωνία: Μεταξύ 20 και 40 ετών τα περισσότερα από τα 34 πλέον θύματα στη μεγάλη πυρκαγιά σε στούντιο animation

Τα περισσότερα από τα θύματα του εμπρησμού στην εταιρεία Kyoto Animation, που διαπράχθηκε προχθές Πέμπτη στη δυτική Ιαπωνία, ήταν μεταξύ είκοσι και σαράντα ετών, μετέδωσε σήμερα το ιαπωνικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NHK, ενώ ο απολογισμός των νεκρών αυξήθηκε στους 34.


Η επίθεση στην εταιρεία αυτή του Κιότο, πολύ γνωστή στην Ιαπωνία και στο εξωτερικό για τις σειρές και τις ταινίες της, είναι η πιο πολύνεκρη των τελευταίων δύο δεκαετιών σε μια χώρα που δικαιούται να καυχιέται ότι ο δείκτης εγκληματικότητας στην επικράτειά της συγκαταλέγεται στους χαμηλότερους στον πλανήτη.

Ο άνδρας που συνελήφθη για τον εμπρησμό του κτιρίου έχει καταδικαστεί για κλοπή και είπε ότι διέπραξε την επίθεση διότι πίστευε ότι η εταιρεία προέβη σε λογοκλοπή μυθιστορήματός του, μετέδωσαν το NHK και άλλα ΜΜΕ.

Τα δεκαπέντε από τα θύματα ήταν από 20 ως 30 ετών, άλλα ένδεκα ήταν από 30 ως 40 ετών, έξι ήταν από 40 ως 50 ετών και ένα τουλάχιστον 60. Η ηλικία του τελευταίου θύματος, που υπέκυψε στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν, δεν ανακοινώθηκε. Τα ονόματα των θυμάτων δεν δημοσιοποιήθηκαν.

Το στούντιο ανιμέισον αυτό απασχολούσε 160 υπαλλήλους με μέσο όρο ηλικίας τα 33 έτη, σύμφωνα με τον ιστότοπό του.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι ο ύποπτος ονομάζεται Σίντζι Αόμπα, αλλά απέφυγε να κάνει περαιτέρω σχόλια.

Ο άνδρας περιέχυσε βενζίνη στην είσοδο του καταστήματος, φώναξε «να πεθάνετε!» κι έβαλε φωτιά, μετέδωσαν ΜΜΕ, επικαλούμενα αυτόπτες μάρτυρες και πηγές προσκείμενες στην αστυνομία.

«Το έκανα», είπε ο Αόμπα στους αστυνομικούς που τον έθεσαν υπό κράτηση, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo, προσθέτοντας ότι προχώρησε στον εμπρησμό διότι το στούντιο είχε κλέψει το μυθιστόρημά του.

Η αστυνομία δεν έχει προχωρήσει επισήμως στη σύλληψή του, καθώς νοσηλεύεται με βαριά εγκαύματα, σύμφωνα με το NHK. Πάντως η αστυνομία προχώρησε στην εξαιρετικά ασυνήθιστη στην Ιαπωνία δημοσιοποίηση του ονόματός του.

Residents pray for victims of a fire which hit the Kyoto Animation company studio

Στο καμένο κτίριο, εκατοντάδες πολίτες πάνε να αποτίσουν φόρο τιμής στα θύματα, να προσευχηθούν και να αφήσουν λουλούδια.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)