to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:52 | 21.07.2015

Διεθνή

Ιαπωνία: Απαγόρευση εξαγωγών πράσινου τσαγιού λόγω υψηλών επιπέδων ραδιενέργειας

Το Υπουργείο Υγείας, Εργασίας και Πρόνοιας της Ιαπωνίας ανακοίνωσε πως επιβλήθηκε απαγόρευση εξαγωγών πράσινου τσαγιού σε αρκετές παραγωγούς περιοχές της χώρας, λόγω υψηλών επιπέδων ραδιενέργειας.


Το Υπουργείο Υγείας, Εργασίας και Πρόνοιας της Ιαπωνίας ανακοίνωσε πως επιβλήθηκε απαγόρευση εξαγωγών πράσινου τσαγιού σε αρκετές παραγωγούς περιοχές της χώρας, λόγω υψηλών επιπέδων ραδιενέργειας.

Μέχρι στιγμής, έχει επιβληθεί απαγόρευση εξαγωγών σε κομμάτια των περιοχών Τοτσίγκι, Τσίμπα, Καναγκάουα και Ιμπαράκι.

Οι φυτείες πράσινου τσαγιού επισημάνθηκαν για πρώτη φορά ως πάσχουσες από ενδεχόμενη μόλυνση ακτινοβολίας στην αρχή του καλοκαιριού, μετά από εξέταση δειγμάτων από την περιοχή Καναγκάουα.

Οι αρχές ανακάλυψαν περίπου 570 μπεκερέλ καισίου ανά κιλό σε φύλλα που καλλιεργούνται στην πόλη της Μιναμιασιγκάρα, και ξεκίνησαν την ανάκληση των προϊόντων τσαγιού. Το όριο ασφαλείας έχει οριστεί στα 500 μπεκερέλ ανά κιλό.

Τα φύλλα τσαγιού αποτελούν τα τελευταία γεωργικά προϊόντα στην Ιαπωνία που επηρεάζονται από προβλήματα που σχετίζονται με το ατύχημα του πυρηνικού σταθμού Daichii στη Φουκουσίμα το 2011.

Από το γάλα έως το σπανάκι, μια σειρά προϊόντων έχουν έρθει στη δημοσιότητα λόγω φόβων για αυξημένη έκθεση σε ακτινοβολία, αν και οι ιαπωνικές αρχές διαβεβαιώνουν το κοινό και τα συνεργαζόμενα κράτη ότι τα προϊόντα ελέγχονται και ρυθμίζονται αυστηρά.

Το πράσινο τσάι είναι γνωστό για τα πολλά ιατρικά οφέλη του. Οι Κινέζοι γνώριζαν για τις επωφελείς ιδιότητες του πράσινου τσαγιού από τους αρχαίους χρόνους, χρησιμοποιώντας το για την αντιμετώπιση διαφόρων παθήσεων, από πονοκέφαλους έως και κατάθλιψη.

Σήμερα, πολλές ιατρικές έρευνες έχουν αποκαλύψει τη θετική επίδραση του πράσινου τσαγιού στην πρόληψη ή αντιμετώπιση νευρολογικών ασθενειών, καρδιακών και ηπατικών παθήσεων, καθώς και μεταβολικών διαταραχών όπως ο σακχαρώδης διαβήτης και η παχυσαρκία.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)