to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:38 | 21.03.2016

Πολιτισμός

Η Wikipedia θα «τραγουδήσει» στο Μέγαρο Μουσικής και θα εμπλουτισθεί με ελληνική παραδοσιακή μουσική

Όσοι και όσε θέλετε να βοηθήσετε, ώστε η ανοικτή δικτυακή εγκυκλοπαίδεια Wikipedia να "τραγουδάει" ελληνικά και να εμπλουτισθεί με ελληνική παραδοσιακή μουσική, σπεύσατε σε σχετική εκδήλωση (Edit-a-thon) στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 23 Μαρτίου.


Την πρωτοβουλία για τη διοργάνωση έχει η Μουσική Βιβλιοθήκη των Φίλων της Μουσικής, με τη συμμετοχή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του ολλανδικού οπτικοακουστικού ινστιτούτου Netherlands Institute for Sound and Vision, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Europeana Sounds.

Στην ημερίδα (14:00-20:30) μπορούν να συμμετέχουν αφενός φίλοι της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής και, αφετέρου, πεπειραμένοι ή νέοι χρήστες της Wikipedia. Στόχος είναι η συνεργασία των δύο πλευρών, ώστε η ελληνική Wikipedia να εμπλουτισθεί με ήχους από τη συλλογή της Μουσικής Βιβλιοθήκης των Φίλων της Μουσικής.

Μουσικολόγοι και συντάκτες από την Ελληνική Κοινότητα της Wikipedia θα βρίσκονται κοντά στους συμμετέχοντες για να τους καθοδηγήσουν δωρεάν, ενώ η δράση θα υποστηριχθεί και από το δίκτυο της Ελληνικής Εταιρείας Ελεύθερου-Ανοιχτού Λογισμικού (ΕΕΛ/ΛΑΚ).

Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, που συμμετέχει στο πρόγραμμα Europeana Sounds ως τεχνικός εταίρος, έχει αναπτύξει και θα παρουσιάσει την ανοικτή πλατφόρμα WITH, η οποία διευκολύνει την αναζήτηση, τη χρήση και την επαναχρησιμοποίηση ψηφιακών συλλογών πολιτισμού. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να την χρησιμοποιήσουν με βάση τη συλλογή της Μουσικής Βιβλιοθήκης και, με τη βοήθειά της, να επεξεργάζονται και να εμπλουτίζουν άρθρα στην Wikipedia.

Λόγω του περιορισμένου αριθμού των θέσεων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Το μόνο που χρειάζεται, είναι να φέρει κανείς μαζί του τον φορητό υπολογιστή και τα ακουστικά του και να έχει ήδη δημιουργήσει προσωπικό λογαριασμό στη Wikipedia.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)