to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

23:13 | 02.01.2023

Αθλητισμός

Η Βραζιλία αποχαιρετά τον ήρωα της - Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Πελέ

Για ένα 24ωρο η σορός του Πελέ θα βρίσκεται στο γήπεδο όπου ο "βασιλιάς του ποδοσφαίρου" μεγαλούργησε, την έδρα της Σάντος. Δείτε LIVE Streaming το λαϊκό προσκύνημα.


Χιλιάδες κόσμου αποτίνουν φόρο τιμής στον θρυλικό Πελέ, η σορός του οποίου τοποθετήθηκε στο γήπεδο της Σάντος για λαϊκό προσκύνημα τη Δευτέρα, 2 Ιανουαρίου.

Ο «βασιλιάς» των γηπέδων πέθανε την Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου, μετά από πολυετή μάχη με τον καρκίνο. Ήταν 82 ετών. Η σορός του τοποθετήθηκε στο κέντρο του γηπέδου, έξω από το Σάο Πάολο του Βραζιλίας, στο σημείο όπου πέτυχε μερικά από τα καλύτερα γκολ της καριέρας του. Η ταφή του Πελέ θα γίνει την Τρίτη, 2 Ιανουαρίου, μερικά μέτρα παρακάτω.

Παρά την παγκόσμια φήμη παρέμενε ένας ταπεινός άνθρωπος

Από τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, χιλιάδες θαυμαστές του Βραζιλιάνου ποδοσφαιριστή, το πλήρες όνομα του οποίου ήταν Έντσον Αράντες ντο Νασιμέντο άρχισαν να καταφθάνουν στο γήπεδο. Μεταξύ αυτών, και ο δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου της Βραζιλίας Γκίλμαρ Μέντες. «Είναι μια πολύ θλιβερή στιγμή, αλλά τώρα βλέπουμε την πραγματική σημασία αυτού του θρυλικού παίκτη για τη χώρα μας. Στο γραφείο μου υπάρχουν φανέλες υπογεγραμμένες από τον Πελέ, μια φωτογραφία του ως τερματοφύλακα, επίσης υπογεγραμμένη από τον ίδιο. DVD, φωτογραφίες, μια μεγάλη συλλογή του», είπε στους δημοσιογράφους που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο και σημείωσε ότι, παρά την παγκόσμια φήμη του, ο Πελέ παρέμενε ένας ταπεινός άνθρωπος.

Πριν από την ταφή αύριο, η σορός του ποδοσφαιριστή θα μεταφερθεί με πομπή στο νεκροταφείο του Σάντος. Αναμένεται να παραστούν, ο νέος πρόεδρος της Βραζιλίας, Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα και άλλοι κορυφαίοι αξιωματούχοι. Από το 2021, ο Πελέ είχε υποβληθεί σε θεραπεία για καρκίνο του παχέος εντέρου. Η ανακοίνωση του νοσοκομείο όπου άφησε την τελευταία του πνοή αναφέρει την πολλαπλή οργανική ανεπάρκεια ως αιτία θανάτου του.

Pele funeral LIVE updates and tributes as son and wife visit Brazil  legend's coffin - Mirror Online

Fans Flood Streets To Mourn Soccer Legend Pele At Funeral In Brazil

 Dernier hommage des Brésiliens au Roi lors de la veillée  funèbre organisée au stade de Santos

 Fans Line Up To Mourn Brazilian Football Great

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)