to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:09 | 03.09.2014

Πολιτική

Η Βούλτεψη, οι «Μαρίες Αντουανέττες» και ο ΣΥΡΙΖΑ Παρισιού

Μια απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ Παρισιού στις συκοφαντίες της κυβερνητικής εκπροσώπου - Σήμερα το απόγευμα η συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι "


Η Ο.Μ, του ΣΥΡΙΖΑ Παρισίου εξέδωσε ανακοίνωση - απάντηση στις συκοφαντίες της κυβερνητικής εκπροσώπου που χαρακτήρισε «Μαρίες Αντουανέττες των Παρισίων»  όσους καλούν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την έδρα του ΔΝΤ στο Παρίσι, σήμερα, 3 Σεπτέμβρη, με αφορμή την συνάντηση της Τρόικας με την ελληνική κυβέρνηση. Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά ο ΣΥΡΙΖΑ Παρισίου,  «η κ. Βούλτεψη, που εκπροσωπεί μία κυβέρνηση που ορκίζεται στο όνομα της (Δυτικής) Ευρώπης δεν έχει ακούσει για την ανεργία στις περιοχές των ευρωπαϊκών μεγαλουπόλεων (γιατί άραγε εξεγέρθηκαν τα λαικά παρισινά προάστια το 2005;), για την φτώχεια, για τις λαικές συνοικίες, για τους άστεγους… Ξέρει μόνο τις όχθες του Σηκουάνα και τα Ηλύσια Πεδία που επισκέπτεται με τους επισήμους κατά τις κυβερνητικές συσκέψεις ή σε προσωπικές επισκέψεις ως τουρίστρια».

Αναλυτικά η σχετική ανακοίμνωση καθώς και το κάλεσμα στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας:

«Η κυβερνητική εκπρόσωπος, κ. Βούλτεψη, σε σημερινή της συνέντευξη της στον Real FΜ1 επιτέθηκε με το γνωστό της ύφος στον ΣΥΡΙΖΑ Παρισιού γιατί καλεί στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που γίνεται έξω απο την έδρα του ΔΝΤ στο Παρίσι, στις 3 Σεπτέμβρη, με αφορμή την συνάντηση της Τρόικας με την ελληνική κυβέρνηση. Κατά την κ. Βούλτεψη, η διαμαρτυρία των Ελλήνων του Παρισιού «προκαλεί γέλωτα» αφού οι διοργανωτές δεν είναι παρά οι «Μαρίες Αντουανέττες των Παρισίων» που το καλύτερο που θα είχαν να κάνουν είναι να «μοιράσουν λίγο παντεσπάνι» απο τις «όχθες του Σηκουάνα».

Καταρχήν να θέσουμε υπόψη της κυβερνητικής εκπροσώπου ότι η συγκέντρωση διαμαρτυρίας οργανώνεται απο κοινού με πολλούς φορείς της ελληνικής και γαλλικής αριστεράς (η λίστα στο τέλος της ανακοίνωσής μας) και ο ΣΥΡΙΖΑ Παρισιού είναι περήφανος που μπορεί να συνεισφέρει στα κινήματα που ενώνουν την ελληνική ομογένεια με την ευρωπαική αριστερά. Αλλά είναι ακριβώς το ότι οι ΄Ελληνες μεταφέρουν με επιτυχία και στο εξωτερικό την διαμαρτυρία ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές του αίσχους και της σύγχρονης αποικιοκρατίας που ενοχλεί την κυβέρνηση. Η κυβέρνηση των μνημονίων, που ευθύνεται για τη φτωχοποίηση μεγάλου μέρους του ελληνικού λαού, μετά την εφαρμογή της βίαιης αστυνομικής και νομοθετικής καταστολής κάθε διαδήλωσης, απεργίας ή και απλής δημόσιας έκφρασης γνώμης στην Ελλάδα, προσπαθεί να διαβάλει χυδαία και τις διαμαρτυρίες στο εξωτερικό.

Η επίθεση της κ. Βούλτεψη είναι επίθεση ενάντια σε όλη την ελληνική ομογένεια (εξάλλου φρόντισε να χλεβάσει και τον ΣΥΡΙΖΑ Λονδίνου και Νέας Υόρκης), αφού αρκεί να μένει κανείς στο Παρίσι για να κάνει αυτόματα βασιλική ζωή! Προφανώς η κ. Βούλτεψη, που εκπροσωπεί μία κυβέρνηση που ορκίζεται στο όνομα της (Δυτικής) Ευρώπης δεν έχει ακούσει για την ανεργία στις περιοχές των ευρωπαϊκών μεγαλουπόλεων (γιατί άραγε εξεγέρθηκαν τα λαικά παρισινά προάστια το 2005;), για την φτώχεια, για τις λαικές συνοικίες, για τους άστεγους… Ξέρει μόνο τις όχθες του Σηκουάνα και τα Ηλύσια Πεδία που επισκέπτεται με τους επισήμους κατά τις κυβερνητικές συσκέψεις ή σε προσωπικές επισκέψεις ως τουρίστρια . Πολύ χειρότερα, δεν έχει κάν ακούσει για τους νέους μετανάστες που οι μνημονιακές πολιτικές έχουν δημιουργήσει. Νέοι άνθρωποι που ψάχνουν στα δημόσια (ακόμα!) πανεπιστήμια της Γαλλίας τις προοπτικές που η απαξίωση των (εξαίρετων ακόμα παρόλα αυτά) ελληνικών πανεπιστημίων τους μειώνει. Νέοι ή και λιγότερο νέοι ανθρωποι που ψάχνουν απεγνωσμένα για δουλειά στις ξένες αγορές αφού αυτή της πατρίδας τους τους εχει γυρίσει την πλάτη και τους έχει διώξει στο εξωτερικό χωρίς τον παραμικρό ενδοιασμό. Αλλά και άλλοι μετανάστες που δουλεύουν ή σπουδάζουν σε μία χώρα που προσφέρει ακόμα ένα κάποιο κράτος πρόνοιας (παρά την νεοφιλελεύθερη επίθεση) διαθέτοντας ανθρώπινες, αξιοπρεπείς συνθήκες ζωής: αυτές που η κυβέρνηση των τραπεζιτών και του μεγάλου κεφαλαίου μάς παρουσιάζει ακόμα μιά φορά σαν προνόμια για τα οποία πρέπει να ντρεπόμαστε και να σιωπούμε μπροστά στα δράματα των συνανθρώπων μας. Μέσα από αυτή την επίθεση, όχι μόνο στους Έλληνες του εξωτερικού αλλά και στού Ευρωπαίους εργαζόμενους, η κ. Βούλτεψη αποδεικνύειά ακόμα μία φορά την έλλειψη επαφής της κυβέρνησης με την κοινωνία και τους πολίτες.

Η ελληνική ομογένεια του Παρισιού δεν μπορεί παρά να δώσει μία απάντηση, βροντοφωνάζοντας αύριο στην συγκέντρωση:

  • H ΤΡΟΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΗ KAI ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
  • ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩ
  • ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΙΣ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ Σ’ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ
  • ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ 595 ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
  • GRECE-FRANCE RESISTANCE

΄Ολοι στις 3 Σεπτεμβρίου ώρα 18:30 στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι

Place d’Uruguay, 64-66 avenue d’Iéna 75116 Paris

Οργανώσεις που στηρίζουν : Initiative des étudiants et travailleurs grec-que-s à Paris, Syriza Paris, Antarsya France, Union Syndicale Solidaires, Parti de Gauche, Parti Communiste, PCOF,  efFRONTé-e-s, Nouveau Parti Anticapitaliste, CADTM, Ensemble Mouvement pour une Alternative de Gauche Ecologique et Solidaire,Initiative des des étudiants et travailleurs grec-que-s à Lyon, ATTAC France, CNDF, CADAC, Marche Mondiale des Femmes

Εδώ το κάλεσμα της Πρωτοβουλίας Ελλήν-ων-νίδων  Φοιτη-τών-τριών και εργαζόμενων στο Παρίσι

Εδώ το κάλεσμα του ΣYΡΙΖΑ Παρισιού στo Left.gr».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)