to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:43 | 02.10.2017

Πολιτική

Η Βουλή τίμησε τη μνήμη του Κώστα Κάππου

Με την παρουσία του προέδρου της Βουλής κ. Νικολάου Βούτση έγινε σήμερα τιμητική εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη του Κώστα Κάππου και τα εγκαίνια έκθεσης με σπάνια τεκμήρια από τη ζωή και τη δράση του.


Την εκδήλωση, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 12 χρόνων από τον θάνατο  του Κώστα Κάππου, πρώην βουλευτή και κοινοβουλευτικού εκπροσώπου  του ΚΚΕ, διοργάνωσε στην αίθουσα εκδηλώσεων της Βουλής επί της λεωφόρου Αμαλίας, το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τη Δημοκρατία και η Βιβλιοθήκη της Βουλής.

Για τη ζωή και το έργο του Κ. Κάππου  μίλησαν:

Ο κ. Γιώργος Λαμπρούλης, ΣΤ΄    Αντιπρόεδρος  της Βουλής     ο οποίος τόνισε ότι η ζωή και η δράση του Κ. Κάππου ήταν συνυφασμένη με τους  αγώνες του λαού μας  ενώ αναφερόμενος στην περίοδο της Χούντας υπενθύμισε ότι υπέστη φρικτά βασανιστήρια αλλά στάθηκε όρθιος, δίνοντας θάρρος με τη στάση του σε  όλους τους αγωνιστές.

Ο κ. Απόστολος Κακλαμάνης, πρώην Πρόεδρος της Βουλής και αντιπρόεδρος του ΔΣ του Ιδρύματος της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία υπογράμμισε ότι ο Κ. Κάππος ήταν ένας αγωνιστής και ιδεολόγος προσθέτοντας ότι είναι πολύ χρήσιμο για όλους να μελετήσουν το συγγραφικό του έργο  αλλά και τη ζωή και τους αγώνες του.

Η κυρία Νάντια Βαλαβάνη, πρώην Αναπληρώτρια Υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι τον Κ. Κάππο  τον τιμά το σύνολο της Αριστεράς αλλά και οι πολιτικοί του αντίπαλοι και τόνισε ότι για τις ιδέες του ήταν ιστορικά αισιόδοξος με «έναν ξεροκέφαλο τρόπο».

Ο κ. Βασίλειος Κοντογιαννόπουλος, πρώην υπουργός, πρώην βουλευτής είπε ότι ο Κ. Κάππος συγκέντρωνε τον σεβασμό όλων των βουλευτών και οι παρεμβάσεις του στη Βουλή εξέφραζαν την αφοσίωσή του στις ιδέες του με αξιοπρέπεια και σεβασμό. 

Ο Κ. Φοίβος Προύντζος, επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, που ήταν προσωπικός φίλος του Κ. Κάππου αναφέρθηκε στην ευπρέπεια, τις αντοχές και την μεγαθυμία του και υπογράμμισε ότι οι θετικές απόψεις της άλλης πλευράς για το πρόσωπό του δείχνουν το μέτρο της αξίας του.

Την εκδήλωση, που συντόνισε ο κ. Τάσος Σακελλαρόπουλος, υπεύθυνος των Ιστορικών Αρχείων του Μουσείου Μπενάκη, άνοιξε ο πρόεδρος του Ιδρύματος της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία Π. Σούρλας. Το παρών έδωσε ο Γενικός Γραμματέας  της Βουλής Κ. Αθανασίου, υπουργοί και  βουλευτές.     

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)