to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Η βολική συγκάλυψη

Υπάρχει τεράστιο πρόβλημα δημοκρατίας στη χώρα. Και αυτός ο ζόφος πλήττει τον ίδιο τον Μητσοτάκη, αφού στην Ευρώπη δεν υπάρχει λίστα Πέτσα να τον προστατεύσει


Μπορεί το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων να διασύρει διεθνώς τη χώρα, αλλά από την ώρα που ομολογήθηκε η παρακολούθηση του Ανδρουλάκη, η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να δείξει ότι ενδιαφέρεται για τη συγκάλυψη και όχι για τη διερεύνηση της υπόθεσης.

Ο Δημητριάδης κάνει εκφοβιστικές αγωγές στους δημοσιογράφους που έγραψαν για το Predator, αλλά και στον ίδιο τον Κουκάκη. Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ι. Ντογιάκος διατάσσει έρευνα για παραβίαση του απορρήτου, επιχειρώντας να ελέγξει την ΑΔΑΕ και την ΕΥΠ. Και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Οικονόμου αφήνει να εννοηθεί ότι κανένα στοιχείο δεν πρόκειται να έρθει στο φως γιατί «ενδέχεται να έχουν καταστραφεί».

Η συγκάλυψη, πέραν των στόχων της, λύνει και ένα πολιτικό πρόβλημα για την κυβέρνηση: υπόνοιες για παραβίαση της εθνικής ασφάλειας -ή για οτιδήποτε άλλο άφησαν να εννοηθεί ο Ρωμανός και οι προπαγανδιστές του τουίτερ- θα μείνουν να αιωρούνται πάνω από το κεφάλι του Ανδρουλάκη. Και με αυτό το φορτίο λάσπης ο αρχηγός του τρίτου σε δύναμη κοινοβουλευτικού κόμματος θα δώσει την εκλογική μάχη και θα συμμετάσχει σε διεργασίες για τον σχηματισμό κυβέρνησης. Βολικό δεν είναι;

Υπάρχει τεράστιο πρόβλημα δημοκρατίας στη χώρα. Και αυτός ο ζόφος πλήττει τον ίδιο τον Μητσοτάκη, αφού στην Ευρώπη δεν υπάρχει λίστα Πέτσα να τον προστατεύσει. Καλά θα κάνει να συνειδητοποιήσει και να ξεκαθαρίσει άμεσα την κατάσταση. Γιατί η σύγκρουσή του με το έδαφος θα είναι επώδυνη.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)