to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:02 | 24.06.2015

Κοινωνία

Η Βίκυ Σταμάτη στο δικαστήριο για το αίτημά της για αποφυλάκιση

Με την Άντα Παπανδρέου, και άλλες γυναίκες πολιτικών αλλά και κατηγορουμένων στη δίκη των εξοπλιστικών προγραμμάτων που δεν έχουν κατηγορηθεί συνέκρινε τον εαυτό της η Βίκυ Σταμάτη επιχειρώντας να στηρίξει την αίτηση εξαίρεσης του δικαστηρίου που υπέβαλλε την περασμένη Τετάρτη όταν απορρίφθηκε και η 6η αίτηση αποφυλάκισής της.


Η σύζυγος του Ακη Τσοχατζόπουλου, αναφέρθηκε «στον κ. Γιωργάκη Παπανδρέου που έβαλε τη χώρα στο ΔΝΤ», εννοώντας δηλαδή ουσιαστικά πως την κατέστρεψε και αναρωτήθηκε «σε τι διαφέρω από την Αντα Παπανδρέου και άλλες γυναίκες πολιτικών και πρέπει να επιλέγω μεταξύ ψυχιατρείου και φυλακής; Εγκλημάτησα γιατί παντρεύτηκα αυτόν τον άνθρωπο;».

Ο συνήγορος της Φραγκίσκος Ραγκούσης ζήτησε χρόνο για να αναπτύξει τους λόγους εξαίρεσης γραπτώς ενώ αναφέρθηκε και σε επεισόδιο σε βάρος της χθες Δρομοκαΐτειο: «Εκδηλώθηκε και πάλι τη νύχτα επίθεση από φρουρό εναντίον της και δεν κοιμήθηκε όλη νύχτα", είπε, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ένας τρόφιμος προσπάθησε να της δώσει καφέ αλλά ο φρουρός δεν το επέτρεψε, με αποτέλεσμα να γίνει μεγάλη φασαρία.

ΠΡ: Δεν υπάρχει νομική δυνατότητα να προσθέσετε καινούργιους λόγους εξαίρεσης. Αυτά που γράφονται εδώ εξετάζονται. Εκτος αν υποβάλλεται εν καιρώ και άλλη αίτηση. Εμείς μπορούμε να δικάσουμε για αυτούς τους λόγους.

Συνήγορος (Φρ. Ραγκούσης): Αναλυτικά να υποβάλλουμε με υπόμνημα τους ίδιους λόγους

Τσοχατζόπουλος: Το δικαστήριο έχει κάποιες εμμονές. Με διακόπτει συνέχεια. Στο όνομα της δήθεν δικονομίας. Εγινε κάτι πρωτοφανές στην τελευταία συνεδρίαση. Μόλις ζήτησε την αίτηση αναστολής η γυναίκα, και έκανε την αίτηση εξαίρεσης παραλίγο να μας πιάσουν κλωτσοπατινάδα, διέκοψαν τα πάντα. Ο συνήγορος ανέπτυξε τα πάντα προφορικά όμως, και μας υπεδείχθη να το κάνουμε σε τρία λεπτά και έκατσε η γυναίκα μου και έγραψε. Γιατί δε μας είπε το δικαστήριο να τα υποβάλουμε αναλυτικά γραπτά. Αλλά υπάρχει σκοπιμότητα και πρόθεση. Εδω και 1,5 χρόνο το δικαστήριο έγινε μεροληπτικό. Υπάρχει πρόβλημα στη Δικαιοσύνη. Σου λέει βάλτους τώρα μέσα και ας πάνε στο Εφετείο να τα βρούνε. Αυτά που τραβάει η γυναίκα μου, μάνα ανήλικου παιδιού... Γίνονται συνεννοήσεις και στο χώρο της Δικαιοσύνης.

Η Βίκυ Σταμάτη είπε προς το δικαστήριο: "Οι αναιτιολόγητες αποφάσεις καταρρίπτονται. Κατέθεσα έναν σοβαρό λόγο. Βρίσκομαι στο Δρομοκαΐτειο και ως κρατούμενη και ως νοσηλευόμενη. Οι περιορισμοί που ανέχομαι είναι μεσαιωνικοί και τραγικοί, έχει απαγορευθεί ο καφές και ο προαυλισμός. Κοιμάμαι με ανοιχτή την πόρτα, υπάρχουν άνδρες που με φρουρούν, κάνω μπάνιο υπό επιτήρηση και δεν έχω βγει έξω από ένα δωματιάκι 2 επί 2.

Προεδρος: Αυτά που λέτε όσο και αν με αγγίζουν, δυστυχώς δεν μπορώ να τα αξιολογήσω και να τα κρίνω. Αυτά θα μπορούσε να είναι το αντικείμενο μιας νέας αίτησης εξαίρεσης.

Σταματη: Η θέση η δική μου είναι στο παιδί μου. Παρακαλώ να μην υπάρχουν διακοπές, σχόλια, μην το επιτρέπεται. Εχω να δω το παιδί μου 3 μήνες. Είναι φασιστικοί οι περιορισμοί μου, απάνθρωποι. Ομως βρίσκομαι εδώ για την αναιτιολόγητη απόρριψη της αίτησης εξαίρεσης, την οποία έφερε η πρόεδρος μασώντας την. Είμαι υπερ. της αλήθειας. Δεν ξέρω αν θέλει το δικαστήριο ειλικρινείς κατηγορούμενους. Είμαι φυλακή 4 χρονιά και 3 μήνες. Δεν έχω σχέση ούτε με βάρκα ούτε με υποβρύχια. Αν είμαι ο μοχλός πίεσης του Τσοχατζόπουλου, επειδή έτυχε να τον γνωρίσω και να τον παντρευτώ είναι ανήθικο και άδικο. Οταν ζήτησα μεροκάματα μετά την καταδίκη μου για να εργαστώ μου το απέρριψε αφορίζοντας στο πρόσωπό μου το αμαρτωλό πολιτικό σύστημα.

Το δικαστηριο απέρριψε το αιτημα για προθεσμία ώστε να αναπτυχθούν οι λόγοι εξαιρεσης, και ο εισγαγελέας ακολούθως πρότεινε να απορριφθεί και το ίδιο το αίτημα εξαίρεσης δεδομένου, όπως είπε, πως πρόκειται για κρίση του δικαστηρίου επί της διαδικασίας με βάση το αποδεικτικό υλικό.

Με πληροφορίες από το euro2day

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)